Zadnji dan biatlonskega DP najboljši Dokl

Zadnja tekma državnega prvenstva v biatlonu za sezono 2006/07 je prinesla tudi novega državnega prvaka. Ko je že kazalo, da bo še tretjič zmagal Gregor Brvar, mu je načrte prekrižal Peter Dokl.

Objavljeno
01. april 2007 18.39
Peter Dokl
Pokljuka - Zadnja tekma državnega prvenstva v biatlonu za sezono 2006/07, ki je danes potekala na Pokljuki, je prinesla tudi novega državnega prvaka. Tekmovanje v zasledovanju je potekalo v dežju in meglenem vremenu, kar pa ni oviralo tekmovalcev, ki so se še zadnjič v tej sezoni pomerili za naslove državnih prvakov. Ko je že kazalo, da bo še tretjič zmagal Gregor Brvar, mu je načrte prekrižal Peter Dokl.

Svojo prvo zvezdico za naslov najboljšega v zasledovanju je tako vknjižil mladi tekmovalec iz Ihana. Dokl (0, 1, 0, 0), ki se je letos že preizkusil tudi na tekmah svetovnega pokala, je z bolj prepričljivim streljanjem premagal včerajšnjega zmagovalca in nosilca dveh letošnjih naslovov Brvarja (1, 0, 2, 2). Tretje mesto si je pritekel in pristreljal Matjaž Poklukar (1, 1, 2, 0).

"Gregor si je včeraj priboril nekaj prednosti, ki sem jo danes z boljšim streljanjem uspel izničiti. Ob odsotnosti Mariča je tudi meni uspelo osvojiti prvi naslov državnega prvaka. Še posebej sem vesel zmage, saj je tekmo organiziral moj matični klub in je na ta način poplačan tudi del njihovega truda za organizacijo," je v cilju povedal Peter Dokl.

Članice danes niso nastopile, saj je njihova sprinterska preizkušnja zaradi zdravstvenih težav med reprezentantkami že včeraj odpadla. Z današnjim tekmovanjem se je biatlonska tekmovalna sezona 2006/07 tudi zaključila.