Žagar še osmič slovenski prvak

Ljubljančan Matej Žagar je s četrto zmago na četrti, zadnji dirki letošnjega skupnega slovenskega in hrvaškega državnega prvenstva posameznikov v speedwayu že osmič zapored postal članski državni prvak.

Objavljeno
11. oktober 2009 17.25
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Krško - Ljubljančan Matej Žagar je s četrto zmago na četrti, zadnji dirki letošnjega skupnega slovenskega in hrvaškega državnega prvenstva posameznikov v speedwayu že osmič zapored postal članski državni prvak. Drugi je bil na zadnji dirki Hrvat Jurica Pavlic, tretji pa Maks Gregorič (AMTK Ljubljana).

Žagar je z rekordnim osmim naslovom še dvignil letvico za vse tiste, ki bi to serijo kdaj želeli ponoviti za njim. Na stadionu Matije Gubca v Krškem tekmecem znova ni oddal niti točke, s tem pa je postal verjetno tudi prvič v zgodovini slovenskega speedwaya voznik, ki je na vseh dirkah prvenstva v posamezni sezoni ostal nepremagan.

 

Dirko je žal začinil tudi neprijeten padec domačega voznika Izaka Šanteja. Veteran AMD Krško je povedel v svojem prvem nastopu, ko se je na vhodu v drugi zavoj vanj zaletel Nejc Malešič. Mladec iz AMTK Ljubljana pri vstopu v zavoj sploh ni položil svojega motorja in se je s prednjim kolesom zaletel v koleno Šanteja. Sledil je spektakularen padec, v katerem je Malešiča celo vrglo čez zaščitno ogrado. Kmalu se je lahko pobral, Šanteja pa so s poškodbo kolena odpeljali v bolnišnico.

 

Tudi nadaljevanje dirke je minilo v znamenju številnih padcev, ki so jih vozniki pripisali slabi in luknjasti progi. Tudi pri drugem težkem padcu je bil udeležen Ljubljančan Nejc Malešič, ki je trčil s hrvaškim voznikom Renatom Cvetkom. Malešič je dirko in sezono končal z zlomljenim gležnjem ter lažjo poškodbo komolca, Cvetko pa s poškodbo kolena in zlomljeno ključnico.

 

Na račun poškodbe Šanteja je brez večjih težav do tretjega mesta na dirki za Žagarjem in Hrvatom Jurico Pavlicem privozil Ljubljančan Maks Gregorič, ki se je tako lahko veselil tudi naslova slovenskega podprvaka. Prvič se je med trojico v končni razvrstitvi DP povzpel tudi mladi Krčan Aleksander Čonda, ki je dirko končal na četrtem mestu.

 

"Zadovoljen sem z doseženim, a to sem seveda tudi pričakoval. S kakršnimkoli slabšim rezultatom bi bil izjemno razočaran. O katastrofalni progi ne bi izgubljal besed, saj sem z mislimi že na ponedeljkovi dirki, ko me s svojim angleškim klubom čaka najpomembnejša dirka sezone, na kateri lahko postanemo prvaki angleške elitne lige," pa je svoj nastop in kratkoročne želje orisal Matej Žagar.