Zahod boljši od Vzhoda

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči po slovenskem času odigrali tekmo zvezd - NHL All Star. V Dallasu so se zmage z 12:9 veselili hokejisti zahodne konference.

Objavljeno
25. januar 2007 09.25
Dallas - Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči po slovenskem času odigrali tekmo zvezd - NHL All Star. V Dallasu so se zmage z 12:9 veselili hokejisti zahodne konference. Zvezdnik večera je bil napadalec Colorada Joe Sakic, ki je k uspehu svoje ekipe prispeval kar štiri podaje.

Tekma je bila odločena v drugi tretjini, ki jo je Zahod dobil s 6:3, preostala dela igre pa sta se končala brez zmagovalca (oba 3:3). Po dva gola za zmagovalce so dosegli Yanic Perreault (Phoenix), Rick Nash (Columbus), Brian Rolston (Minnesota) in Martin Havlat (Chicago). Pri poražencih je z golom in štirimi podajami izstopal igralec Buffala Daniel Briere.

Na prvi All Star tekmi po letu 2004 so gledalci veliko pričakovali predvsem od Sidneyja Crosbyja in Alekseja Ovečkina, ki sta skupaj zaigrala v istem napadu vzhoda. Igralca, ki ju nekateri radi primerjajo z Waynom Gretzkyjem in Mariom Lemieuxom, pa se tokrat nista znašla in edino točko na tekmi je vknjižil Ovečkin, ko je v drugem delu dosegel gol.

Pričakovanja občinstva niso bila neosnovana, saj je 19-letni Crosby (Pittsburgh Penguins) z 72 točkami najučinkovitejši strelec dozdajšnjega dela igranja v NHL, 21-letni Ovečkin ((Washington) pa s 65 točkami le malo zaostaja. Na vzhodu je bil najučinkovitejši napadalec Bostona Zdeno Chara, ki je dosegel dva gola.

Joe Sakic je na tekmi All Star nastopil že 12. v karieri, na zadnji izvedbi leta 2004 pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca večera. Tokrat je dosegel štiri podaje, s čimer je s 16 podajami na prvem mestu večne lestvice All Star tekem prehitel Marka Messiera, ki je na All Star tekmah v 14 nastopih zbral 15 podaj. V skupnem točkovanji med strelci pa ima Sakič zdaj že 22 točk in pred njim sta na večni lestvici le še Gretzky (25) in Lemieux (23).