Zahovič: Mislim, da smo Zorana izgubili

Dan za dnem prihahajo v javnost nove podrobnosti nedeljskega vdora Viol v slačilnico nogometašev Maribora. Kot kaže, so se navijači spravili nad kapetana Zorana Pavloviča, ki je na izhodnih vratih iz Ljudskega vrta.

Objavljeno
30. september 2009 12.05
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Maribor - Maribor in njegov kapetan Zoran Pavlovič sta le še streljaj od ločitve, nedeljski dogodki pa vendarle niso bili tako nedolžni. Dan za dnem skrivnosti prihajajo v javnost. Če je še v nedeljo zvečer in ponedeljek zjutraj veljalo, da so najbolj jezni člani navijaške skupine Viole samo žugali v mariborski slačilnici, je bilo včeraj jasno, da je prišlo do resnejših zapletov. Na udaru srboritih privržencev se je znašel Pavlovič. »Ne, ni bilo le verbalnega dvoboja,« je kapetan odgovoril na vprašanje, če je bil deležen le glasnejših kritik, s čimer je dal vedeti, da so šle zadeve čez rob.

Najprej je bil menda deležen ostrejšega prijema v slačilnici, od koder ga še lep čas ni bilo, nadaljevalo pa se je pred klubskim barom, kjer naj bi mu eden od navijačev menda grozil tudi z razbito steklenico. Včeraj športni direktor Zlatko Zahovič nedeljskega incidenta še ni želel preveč dramatizirati. »Zato, ker še ne vem natančno, kaj se je zgodilo. Z Zoranom se morava še pogovoriti, potem bom lahko povedal več,« je dejal Zahovič.

Tudi Pavlovič ni bil gostobeseden, a je dal vedeti, da se vijolična zgodba zanj lahko že ta teden konča. »Najprej se moram zbrati, glava je še polna. Ne bom ničesar govoril, nič komentiral, še manj pa koga obtoževal in že vlekel odločitve, ki bi jih lahko obžaloval. Včeraj mi je športni direktor poslal sporočilo, da imam do petka prosto, potem pa se bomo pogovorili. Takrat bom lahko povedal, kakšni so moji nadaljni načrti. Slovo ali morda celo konec kariere? Ne, o tem nisem govoril niti s prijatelji. To so samo ugibanja,« je še močno pod vtisom in očitno pretresen za Delo povedal za navijače očitno glavni akter mizernih predstav in rezultatov v tej sezoni.

Zakaj so navijači stresli jezo na kapetana, je ta čas največja uganka. Zoki, kot mu pravijo v nogometnih krogih, sicer nima slovesa najbolj vzornega igralca in je tudi že v preteklosti znal dvigniti prah. Nazadnje ob slovesu od Interblocka, toda bolj kot profesionalni odnos do nogometa, ki naj ne bi bil sporen, je njegova največja slabost pretirana zgovornost.

Njeno ostrino je menda vse pogosteje čutil tudi trener Darko Milanič. V vijoličnem zakulisju je slišati, da je na zvezi klub – kapetan počilo prav med kvalifikacijskima tekmama za LP s Zürichom, ko je v javnost prišla vest, da se Aarau poteguje za Pavloviča. Klub ni dobil nikakršne uradne ponudbe Švicarjev, zato se je zdelo, da je bil to zgolj kapetanov poskus, da bi si zvišal plačo ali da bi nemara celo sam speljal prestop.

Ker Pavlovič ni bil edini od vijoličnih igralcev v krempljih navijačev, z njihovo jezo sta se menda soočila tudi Rene Mihelič in Armin Bačinovič, je v škripcih tudi glavni kadrovik Zahovič. Kakšne bodo naslednje poteze? »Zoran bo sam odločal o svoji prihodnosti. Mi ga ne bomo nič silili. Kar zadeva igralce, je jasno, da so v strahu, kar je še dodatno breme. Toda mi gremo po začrtani poti naprej. Klub se je odločil, da bo dal priložnost domačim fantom, pa če bo šlo še tako slabo. Mariboru se ne sme zgoditi, da bi imel na preizkušnji po 26 igralcev kot v preteklosti in zato gremo naprej za vsako ceno. Vedeli smo, da bodo vzponi in padci, da s toliko mladimi igralci ne bo stalnosti v igri, da bo sezona vznemirljiva, a da bo tako dramatična pač ne,« je še odgovoril Zahovič in pomenljivo sklenil: »Mislim, da smo Zokija izgubili