Zakrajšek s tretjo zaporedno zmago skupno prvi

Kanuist Jošt Zakrajšek in kajakaš Nejc Žnidarčič sta po šesti, zadnji tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na Tasmaniji, končala na skupnem prvem mestu v svojih konkurencah.

Objavljeno
07. november 2009 12.17
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Hobart - Kanuist Jošt Zakrajšek in kajakaš Nejc Žnidarčič sta po šesti, zadnji tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah na Tasmaniji, končala na skupnem prvem mestu v svojih konkurencah. Med kanuisti se je Zakrajšek na vrh zavihtel po tretji zaporedni zmagi, Žnidarčič pa je bil na zadnji tekmi tretji, skupno prvo mesto pa si je zagotovil že prej.

Na reki Cataract Gorge je Zakrajšek s časom 2:30,03 za 18 stotink premagal Čeha Lukaša Novosada, tretji pa je bil Francoz Yann Claude Pierre (+0,61). V skupnem seštevku je Zakrajšek za tri zmage, dve drugi in četrto mesto zbral 196 točk, Novosad je bil drugi (192), Claude Pierre pa tretji (185).

 

Žnidarčič je pred tem dosegel tri zmage, bil pa je še drugi in dvakrat zapored tretji. To mesto si je priboril tudi na zadnji tekmi, ki jo je dobil Avstrijec Gerhard Schmid (2:08,65) pred Nemcem Jonom Schofieldom (+0,31), Žnidarčič pa je zaostal 1,42 sekunde. Žnidarčič je med kajakaši edini na vseh tekmah stal na zmagovalnem odru in že pred koncem letošnje serije osvojil tudi skupno zmago. Zbral je 395 točk, drugi je bil Nemec Achim Overbeck (380), tretji pa Schofield (364).

 

Na Tasmaniji so pripravili vseh šest tekem letošnjega svetovnega pokala v spustu.