Založani potrdili vlogo favorita, Zmaji pa vodstvo na lestvici

Hokejisti zaloškega moštva Banque Royale Slavija so v šestem krogu drugega dela državnega prvenstva s 5:3 premagali Acroni Jesenice. Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije pa so bili uspešnejši od ŠD Alfe.

Objavljeno
25. februar 2007 23.00
Hokejisti ZM Olimpija
Ljubljana - Hokejisti zaloškega moštva Banque Royale Slavija so v šestem krogu drugega dela državnega prvenstva s 5:3 (2:0, 1:1, 2:2) premagali Acroni Jesenice.

Ker so gostje z Jesenic v predmestje Ljubljane pripotovali z rezervno ekipo, je bilo jasno, da so nesporni favoriti domači hokejisti. Svojo vlogo so Založani povsem upravičili v uvodnih desetih minutah dvoboja in bili v 11. minuti s prednostjo dveh zadetkov blizu novi zmagi. Očitno so se s prednostjo prehitro zadovoljili, saj so imeli v nadaljevanju kar velike težave ubraniti priigrano vodstvo. Gostje so se v 48. minuti po golu Aleša Remarja povsem približali, saj je semafor kazal izid 3:2 za gostitelje. Po zadetku priključka so gostje nekajkrat nevarno zapretili, v napadalnih akcijah pa se je izkazal predvsem tandem Bremec - Remar. Po novem zadetku Založanov je slednji slabo minuto pred koncem vlil novo upanje po preobratu saj so Jeseničani pri izidu 3:4 vnovič zaostajali le za gol, a je vse upe mlade jeseniške vrste nekaj sekund pozneje z zadetkom v prazno mrežo pokopal Slovak Petr Šlamiar.

ŠD Alfa - Zavarovalnica Maribor Olimpija 1:6 (0:1, 1:2, 0:3)

Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v tekmi 6. kroga drugega dela državnega prvenstva premagali ŠD Alfo s 6:1 (1:0, 2:1, 3:0).

Zmaji so potrdili vodstvo na lestvici z novo zmago proti Alfi. V prvi tretjini, ko so imeli gostitelji v zaloški dvorani kar štirikrat na ledu igralca več, je imel veliko dela tudi vratar gostov Sean Fields, ki pa je brez težav obdržal mrežo nedotaknjeno. Na drugi strani so zeleno-beli v svoji drugi priložnosti z igralcem več dosegli zadetek, ko je pred golom ploščku spremil smer Slak. Na polovici tekme je bilo že 3:0 in kazalo je na lahko zmago Olimpije, toda po novih izključitvah gostov je ob koncu druge tretjine ob prednosti dveh igralcev Hafner dosegel zadetek za priključek.

Pri tem pa je tudi ostalo, saj je bila v zadnji tretjini Olimpija veliko boljša in njeni napadalci so še trikrat premagali vratarja Penka, ki je po drugem delu v golu Alfe zamenjal Mišiča.