Zanesljiva zmaga Olimpije

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 6. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Domžale s 3:1 (0:0). Vodilni zadetek so dosegli nogometaši Domžal.

Objavljeno
23. avgust 2009 21.59
L.Š./STA
L.Š./STA
Ljubljana - Dvoboj moštev, ki sta vsak v svojem obdobju v preteklosti močno zaznamovali slovenski nogomet, so zanesljivo dobili nogometaši Olimpije Ljubljane, čeprav so vodilni zadetek dosegli gostje iz Domžal. Sledil je bliskovit odgovor, preobrat, v katerem so tri zadetke dosegli Ljubljančani, pa je slednje s tremi novimi točkami utrdil v sredini prvenstvene lestvice. V povsem drugačnem položaju se nahajajo Domžalčani, ki so v prvih šestih krogih zbrali le dve točki, medtem ko jih ima predzadnja lendavska Nafta štiri.

Sicer pa so uvodne minute potekale ob sila nezanimivi in raztrgani igri. Oboji so naredili precej napak, tako da tudi pravih priložnosti ni bilo. Domači nogometaši so prvič poskusili v 15. minuti, a po hitrem protinapadu Tiganj ni prišel do strela. Sedem minut pozneje so zapretili tudi gostje, ko je s prostega strela močno in natančno meril Drevenšek, a se je z lepo parado izkazal vratar Oblak. Sledile so minute, v katerih so pobudo prevzeli nogometaši v zelenem, Olimpijini napadalci pa so bili tudi čedalje bolj nevarni. Toda poskusi Roja, Cimerotiča in Škrjanca niso prinesli tako želenega zadetka. Še najbližje temu je bil slednji, ki je s strelom iz obrata z roba kazenskega prostora zadel okvir vrat.

Gostje iz Domžal so se šele v zadnjih minutah prvega dela otresli pritiska domačih nogometašev. Izbranci trenerja Vlada Badžima so celo nekajkrat sprožili udarec proti nasprotnikovim vratom, a je bil Oblak vselej na pravem mestu. Takoj po odmoru so se moči na igrišču spet zamenjale. Gostitelji so bili spet tisti, ki so pokazali več želje po zadetku, vendar brez pravega zaključka. Prav v obdobju Olimpijine premoči pa so gostje poskrbeli za hladen tuš na stadionu v Spodnji Šiški. Stojanović je namreč sprva poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, Oblak pa je žogo odbil, toda le do Permeta, pri tem je slabo posredovala tudi domača obramba, tako da nogometašu Domžal niti ni bilo težko premagati Oblaka.

Safet Hadžić, trenutno prvi mož stroke pri Ljubljančanih, a ga že v naslednjih dnevih utegne na trenerskem stolčku zamenjati hrvaški strokovnjak in nekdanji trener Hajduka Ante Miše, ki si je tekmo tudi v živo ogledal, je pet minut pozneje v ogenj poslal še tretjega napadalca - Ibraimija. Zeleno-beli so vse stavili v napad, takšen pristop pa se jim je kmalu obrestoval. V 63. minuti igre je namreč v hitrem protinapadu Cimerotič zadel za izenačenje, štiri minute pozneje pa se je na semaforju izpisalo že 2:1 za domače moštvo. Tokrat je bil po akciji z leve strani v kazenskem prostoru Domžal najbolj priseben Škerjanc.

Da bi iz Ljubljane odšli vsaj s točko, Domžalčanom ni preostalo drugega, kot da so se odprli in z nekoliko bolj napadalno igro poskušali drugič premagati nasprotnikovega vratarja. Takšna igra pa je na drugi strani domačim nogometašem dajala precej prostora za nasprotne napade in v enem od teh je Filipovič, ki je le nekaj minut pred tem zamenjal Tignja, lepo zaposlil Cimerotiča. Ta je iz drugega poskusa, prvi strel je vratar gostov ubranil, zadel v nebranjeno mrežo. To je bila tudi zadnja rezultatska sprememba na tekmi, Hadžič pa je takoj po vodstvu s 3:1 iz igre poslal dvakratnega strelca Cimerotiča, ki si je za prikazano igro prislužil tudi glasen aplavz.