Žanješ, kar si posejal

Med najodgovornejšimi za krizo v slovenskih smučarskih skokih je kriv direktor Primož Ulaga, saj je prav on izbral strokovno vodstvo reprezentanc z Vasjo Bajcem na čelu.

Objavljeno
28. februar 2007 08.00
Primož Ulaga
Saporo – Med najodgovornejšimi za globoko krizo v slovenskih smučarskih skokih, ki so se na 47. nordijskem SP spet dotaknili dna (pa ne skakalnic), je nedvomno direktor Primož Ulaga. Navsezadnje je prav on konec lanskega aprila izbral strokovno vodstvo reprezentanc z Vasjo Bajcem na čelu, ki je – kakor kažejo nastopi naših tekmovalcev – zašlo s poti.

»Nič, to je naša realna slika,« so bile po obeh slovenskih polomih na veliki napravi prve besede Ulage, ki je videti bolj razočaran zaradi skakalnega neuspeha kot srečen zavoljo izjemnega podviga smučarske tekačice Petre Majdič.

Nekdanji izvrstni skakalec Ilirije pač ne more skriti, da mu po žilah teče skakalna kri. »Tekmi sta se odvijali v smer, ki sem se je najbolj bal. Za skromno znanje, ki ga v tem trenutku premorejo slovenski skakalci, bi bilo veliko bolje, ko bi imeli malo več naleta in še vzgonski veter. Ker ni bilo ne enega ne drugega, sem prav slutil, da bodo imeli naši velike preglavice. In res: dobre uvrstitve so prinesle zgolj pravilne izvedbe skokov, od katerih pa so Jernej Damjan in druščina v tej sezoni preveč oddaljeni. Če ni pravega pospeška, težišča v počepu in hitrosti, potem na tukajšnji veliki skakalnici, ki kaznuje sleherno napako, ni mogoče računati na dober skok. In tega slovenski reprezentanti zdaj na žalost ne obvladajo.«

Več o tem preberite v tiskanem Delu