Zapravili deset golov in pol milijona evrov

Rokometaši Celja Pivovarna Laško se prvič po več kot desetletju ni uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Pivovarji so po domači zmagi nad Flensburgom z 41:31 izgubili s 26:36 in se v osmini finala poslovili od Evrope.

Objavljeno
11. december 2006 08.50
»Ne vem, kaj naj storim,« so bile prve besede, ki jih je predsednik Celja Pivovarne Laško Tone Turnšek namenil sedmi sili, potem ko se njegov klub prvič po več kot desetletju ni uvrstil v četrtfinale lige prvakov. S tem stavkom bi bilo mogoče strniti domala vse, kar se je na usodni petkov večer v dvorani Campushalle dogajalo v celjskem taboru, kjer so »pivovarji« po domači zmagi nad Flensburgom z 41:31 izgubili s 26:36 in se v osmini finala poslovili od Evrope. Igralci niso vedeli, kaj storiti, ko so jih nemški tekmeci dobili v mlin in nadoknadili navidez ogromno prednost. Trener Kasim Kamenica ni vedel, kaj lahko stori, da bi dvignil svojo ekipo, ki se je v boj za uvrstitev med najboljšo osmerico v Evropi podala kot trop živih mrtvecev.

Padec je bil več kot boleč za vse, Celjani še nikoli niso zapravili tolikšne prednosti in bolj vročekrvni člani klubske uprave bi se kar takoj lotili čistke. A pogrom nikogar ni prizadel bolj kot Turnška in Kamenico, ki v svojih dolgih predsedniških in trenerskih karierah še nista doživela česa takšnega. Pretreseni Kamenica, ki je bil po zmagah vedno dosegljiv, se je po porazu tudi po prespanih nočeh zavil v molk. Turnšek je spregovoril, a na vprašanja o naslednjih potezah še ni imel odgovorov.

»Kar se je zgodilo, je brez dvoma boleče, ne preostane nam drugega, kot da to sezono osvojimo oba domača naslova in se prihodnjo sezono vrnemo v Evropo z istimi ambicijami kot doslej. Prekmalu je še, da bi govoril o morebitnih kadrovskih spremembah in sestavljanju moštva za prihodnjo sezono. O menjavi Kamenice še ni bilo govora, je pa res, da se vodstvo kluba po porazu še ni sestalo,«
je povedal Turnšek.

Več preberite v ponedeljkovi tiskani izdaji Dela...