Zavčev tokratni izzivalec Paul Delgado

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec (30 zmag, 17 s k. o., 1 poraz) bo v petek, 18. februarja, v Stožicah tretjič branil svoj naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različici IBF, njegov tekmec pa bo tedaj Američan Paul Delgado.

Objavljeno
01. februar 2011 13.17
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Ljubljana - »Resnica« (The Truth), kakor se glasi vzdevek 34-letnega boksarja iz Atlante, ima v svoji statistiki 35 dvobojev, od katerih je 25 odločil v svojo korist. Ob devetih porazih je vknjižil tudi en neodločen izid.

Poudariti velja, da bo šlo v tem obračunu za prostovoljno obrambo šampionskega pasu, v Zavčevem taboru pa se nadejajo, da bi Dejan z načrtovano prepričljivo zmago opozoril nase tudi onstran Atlantika in si z njo končno priboril tudi dvoboj v boksarski meki ZDA.

»Po dolgem času sem se pripravljal brez težav, ki bi mi povzročale pomisleke glede treninga ali samega dvoboja. Za svojega tekmeca Delgada sem sicer izvedel šele včeraj. V glavi imam tokrat le eno stvar - zmago. Vsakdo je premagljiv, tudi Delgado. Imel sem manjše težave z levo ramo, ki pa je sedaj pozdravljena. Trenutno nimam težav, tako da se lahko posvečam le treningom. Na dvoboju si želim fantastično občinstvo, ki mi je bilo zmeraj v veliko podporo. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo, kajti navijači so moja druga polovica. Veselim se dvoboja in upam na pomoč gledalcev,« je dejal Mr. Simpatikus.