Zavec ni reagiral na Delgadov šov provokacij

Pred petkovim obračunom v dvorani Stožice sta se danes javnosti predstavila slovenski boksar Dejan Zavec in njegov nasprotnik Američan Paul Delgado.

Objavljeno
14. februar 2011 14.54
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Nasprotnik Dejana Zavca, ki se bo prvič srečal z ameriškim boksarjem, Paul Delgado (25 zmag, 4 s KO, 9 porazov, 1 neodločen izid) je sicer na lestvici portala boxrec šele na 133. mestu, a mu vseeno ne manjka samozavesti. »Prišel sem sem, da v ZDA vrnem to, kar nam pripada. Zavec je svetovni prvak, ampak doslej v Ameriki še nismo slišali zanj. Na to borbo sem se pripravljal od svojega 12. leta, zdaj je napočil čas, da v Atlanto vrnemo to, kar nam pripada (šampionski pas IBF op. p.),« je dejal Delgado, ki je po končani novinarski konferenci v stilu ameriškega šova raztrgal plakat, na katerem sta upodobljena oba boksarja petkovega dvoboja.

Zavec (30 zmag, 17 s KO, 1 poraz, 0 neodločenih), peti z lestvice boxrec, na provokacije nikoli ni reagiral, tokrat je nasprotniku po njegovem dejanju skušal pokloniti vrtnico, ki pa je Američan ni sprejel. »Z ameriškim slogom borbe se bom srečal prvič in pošteno me že zanima, kakšen je ta boks. Včasih je videti, kot da imajo ameriški boksarji tri ali celo štiri roke, vem da so kakovostni, a tudi v Evropi premoremo kakovost. Moj cilj in cilj moje ekipe je narediti vse za zmago,« je na novinarski konferenci dejal Zavec.

Ptujčan se je za to borbo pripravljal že vse od konca novembra, za kondicijske treninge je skrbel Tomi Jagarinec, za taktično tehnični del pa trener Dirk Dzemski, poroča STA.

Vstopnice so še v prodaji, glavni pokrovitelj Petrol je omogočil prodajo z 10-odstotnim popustom. Spektakel se bo v dvorani Stožice začel ob 18. uri, prva borba na sporedu bo dvoboj poltežke kategorije med Nemcem Dominicom Böslom in Čehom Josefom Obeslojem. Znova bo na slovenskih tleh boksal tudi Denis Simčič (25 zmag, 1 poraz), ki že vrsto let živi v Nemčiji. Borec slovenskih korenin se bo v dvoboju WBF pomeril z Gruzijcem Sandrom Siprošvilijem (24 zmag, 7 porazov). Pred glavno borbo večera bo na sporedu še dvoboj za naslov svetovne prvakinje WBF med Nemko Cristino Hammer (6 zmag, brez poraza) in Madžarko Diano Kiss (6 zmag, 2 poraza, 1 neodločen).

Zavec in Delgado se bosta javnosti predstavila že jutri na uradnem treningu v Stožicah (ob 17. uri), medtem ko v četrtek ob 14. uri v hotelu Lev sledi še uradno tehtanje, še piše STA.