Zavec nikakor ne misli podcenjevati »Resnice«

Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec se v nemškem Magdeburgu vneto pripravlja na prihajajoči dvoboj, v katerem bo sredi feburarja že tretjič branil naslov svetovnega prvaka v veltrski kategoriji po verziji IBF. »Mr. Sympatikus« si ne ustvarja nobenih iluzij, da bo obračun z nižjerangiranim Američanom Paulom Delgadom lahek.

Objavljeno
04. februar 2011 17.07
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Dejan Zavec na izbor nasprotnika ni imel nobenega vpliva, saj si je Paul Delgado pravico do obračuna izboril s svojo uvrstitvijo na lestvici IBF, kjer se je povzpel na 15. mesto, precej vpliva na izbor nasprotnika pa je imelo tudi vodstvo IBF. Statistika »Resnice« (vzdevek Delgada) ni najbolj blesteča, saj je v 38 dvobojih zabeležil 25 zmag (4 s KO), nanizal pa je tudi že devet porazov.

Nemški menedžerski štab Zavca je obračun sprejel predvsem v želji, da bi mu odprli pot preko luže, saj si že dolgo časo želi odmevnega dvoboja v ZDA, ki bi bil tudi po finančni plati zelo dobrodošel. Mesto prvega izzivalca na lestvici IBF je namreč trenutno izpraznjeno, saj so pred časom dvoboj za omenjeno pozicijo med Randallom Baileyem in Saidom Oualijem prekinili v drugi rundi.

»V svetu boksa so dvoboji z nekoliko nižje rangiranimi tekmeci nekaj povsem običajnega. Pomemben je prav vsak dvoboj, saj lahko zgolj en poraz povsem spremeni načrte in razbije želje, sanje. Zaradi tega nikoli nikogar ne gre podcenjevati. Tako se, kot za vsakega nasprotnika, tudi za Delgada pripravljam z največjo vnemo in verjamem, da bom na dvoboju v najboljši formi,« nasprotnika ne podcenjuje Zavec.

Ob tem »Trdobojec« upa, da bodo Stožice 18. februarja nabito polne, kot so bile sredi septembra, ko je premagal Poljaka Rafala Jackiewicza.  »Kljub temu, da sem že precej izkušen borec, sem prepričan, da mi bodo nove izkušnje, ki jih bom pridobil na dvoboju z Delgadom, pomagale pri doseganju naslednjih ciljev. Ne gre prezreti, da je Delgado boksar ameriške šole, tako da se bom srečal z novim stilom. Ne bi bilo prvič, da nekdo, ki je na papirju razred slabši, povzroči favoritu veliko težav ...,« je dodal Zavec, ki v nemškem Magdeburgu mirno odšteva dneve do prihoda v Slovenijo.

Zaveda se, da bo Delagdo izredno motiviran, saj je to ena izmed njegovih zadnjih priložnosti za preboj v sam boksarski vrh. »Zagotovo se zaveda, da je v njegovem primeru najboljši pristop knockout. Nima česa izgubiti: pri njemu gre za vse ali nič - preboj na vrh ali zaključek kariere ...,« je še opozoril Zavec.

»Sparing«
trening Dejana Zavca v Magdeburgu