Zavec se je razšel z Donom Kingom

Dejan Zavec, medcelinski poklicni boksarski prvak združenj IBF in WBO v velterski kategoriji, ni več član poklicnega boksarskega tabora slovitega ameriškega promotorja trdih pesti Dona Kinga.

Objavljeno
22. december 2006 17.10
Dejan Zavec
Ptuj - Dejan Zavec, medcelinski poklicni boksarski prvak združenj IBF in WBO v velterski kategoriji (do 66,8 kg), od srede ni več član poklicnega boksarskega tabora slovitega ameriškega promotorja trdih pesti Dona Kinga.

"Pred šestimi meseci sem podpisal pogodbo s Kingom in se na Ptuju vestno pripravljal za prvi nastop pod njegovim okriljem. Kljub obljubam in zagotovilu, da bom letos vsaj enkrat nastopil in se z morebitno zmago še bolj približal želenemu dvoboju za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji, se to ni zgodilo. Vmes sem dobil povabilo iz nemškega boksarskega tabora Sport Events Steinforth, katerega član sem že bil nekaj let in ga vodi menedžer Ulf Stainforth, da postanem član njihovega kluba. Steinforthov poziv, da se vrnem, je bil dogovorjen s Kingom, ki se je strinjal, da prekine pogodbo z menoj," je na današnji novinarski konferenci na Ptuju dejal Zavec.

Najboljši slovenski poklicni boksar si je vzel nekaj dni premora in dobro pretehtal okoliščine nove ponudbe. Uvidel je, da je po vseh peripetijah bolje, da nadaljuje športno pot v Evropi. "Ta teden sem sklenil pogodbo s Steinforthom, ki je v denarnem pogledu za okoli 30 odstotkov ugodnejša od tiste, ki sem jo sklenil s Kingom. Poleg tega mi nova pogodba zagotavlja že v letu 2007 ali najkasneje leta 2008 dvoboj za naslov svetovnega prvaka, če seveda dobim naslednje dvoboje," je dodal Zavec.

Prvi tekmec 30-letnega Ptujčana (21 dvobojev, 21 zmag, od tega 13 s k. o.) naj bi bil 27-letni Italijan Luciano Abis (19 dvobojev, 19 zmag, 9 s k. o.), dvoboj pa naj bi bil 3. ali 17. februarja prihodnje leto v Nemčiji.