Žbogar in Vinčec na poti k zmagi

V flotah olimpijskih moških enosedov laser in finn sta v vodstvu Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec, ki bosta, kot kaže, najboljšim hrvaškim tekmecem speljala zmagi v obeh elitnih hrvaških tekmovalnih razredih.

Objavljeno
09. marec 2007 21.30
Split - Tretji dan splitskega olimpijskega jadralskega tedna so s predvidenima dvema plovoma v vseh regatnih flotah hitro opravili. V flotah olimpijskih moških enosedov laser in finn sta v vodstvu Vasilij Žbogar in Gašper Vinčec, ki bosta, kot kaže, najboljšim hrvaškim tekmecem speljala zmagi v obeh elitnih hrvaških tekmovalnih razredih.

Žbogar, ki je v Splitu startal neposredno po prihodu s tritedenskega treninga v Južnoafriški republiki, peterici odličnih hrvaških jadralcev v olimpijskem laserju v dosedanjih treh dneh ni pustil do sape in si je s tremi zmagami in tremi drugimi mesti bržkone že zagotovil prvo zmago v predolimpijski sezoni.

Podobno je v prvih šestih regatah uspevalo Vinčecu, ki ima pred sobotnima sklepnima plovoma tri oziroma sedem točk naskoka pred Hrvatoma Kljakovićem-Gašpićem in Mišuro, ki sta na marčevski svetovni rang lestvici enoseda finn pred njim in oba člana najboljše deseterice. V skupni žensko-moški floti dvoseda 470, kjer gre že za interne slovenske olimpijske kvalifikacijske morske bitke, sta Hemljak in Nevečny po tretjem dnevu druga in boljša od Čopija in Verzela, sestri Černe pa četrti in prav tako mesto pred posadko Dekleva-Paoli - Maučec.