Žbogar končal sedmi

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je v zadnjem plovu OP Avstralije v laserju zasedel osmo mesto, kar ni bilo dovolj, da bi napredoval v skupnem seštevku, tako da je ostal sedmi.

Objavljeno
04. januar 2007 12.45
Hobart - Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je v zadnjem plovu odprtega prvenstva Avstralije v laserju zasedel osmo mesto, kar ni bilo dovolj, da bi napredoval v skupnem seštevku, tako da je v konkurenci 89 jadralcev iz desetih držav ostal sedmi. Zmagal je svetovni prvak v tej disciplini Avstralec Michael Blackburn, drugo mesto je zasedel njegov rojak Tom Slingsby, tretje pa Kanadčan Michael Leigh.

Žbogar je boljšo uvrstitev zapravil v kvalifikacijskih regatah, v katerih si je kar dvakrat prislužil maksimalno število kazenskih točk.

Izolčan se iz Hobarta in s Tasmanije zdaj seli v Melbourne, kjer bo od 13. do 20. januarja na sporedu prva izmed petih vsakoletnih prvokategornih regat v olimpijskih jadralskih razredih. Regati Sail Melbourne v svetovnem jadralskem koledarju sledijo regate Rolex ORC v Miamiju, francoski olimpijski jadralski teden v Hyeresu, Holland Regatta v Medembliku in regata v Kielu v Nemčiji. Omenjenih pet elitnih sezonskih regat v vseh 11 olimpijskih jadralskih razredih bo skupaj s tradicionalnim jadralskim pokalom princese Sofije v Palma de Mallorci po novem (letos še poskusno, prihodnje leto pa zares) štelo za svetovni jadralski pokal.