Žbogar trenutno osmi v Avstraliji

Vasilij Žbogar nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije v olimpijskem laserju. Po šestih plovih prvenstva v zalivu Sand Bay zaseda osmo mesto in ima dobre možnosti za napredovanje.

Objavljeno
31. december 2006 15.25
Vasilij Žbogar
Hobart - Slovenski jadralni as Vasilij Žbogar nastopa na odprtem prvenstvu Avstralije v olimpijskem laserju. Po šestih plovih prvenstva v zalivu Sand Bay na reki Derwent v Hobartu zaseda osmo mesto in ima dobre možnosti, da še napreduje. Žbogar je bil v prvem plovu diskvalificiran (po njegovem mnenju neupravičeno), nato v drugem zmagal, pozneje pa še zabeležil še drugo, dve tretji in četrto mesto. Po deseti regati se bo najslabši dosežek črtal, kar bo slovenskega tekmovalca verjetno pripeljalo na višje mesto.

V konkurenci 89 jadralcev iz desetih držav po šestih plovih vodi Avstralec Michael Blackburn, letošnji svetovni prvak iz Jejuja v Južni Koreji, drugi je Avstralec Tom Slingsby, tretji pa Kanadčan Michael Leigh. Avstralsko prvenstvo v laserju, ki se bo končalo 4. januarja, ima drugo kakovostno kategorijo in je zadnja regata pred januarsko prvokategorno regato Sail Melbourne, na kateri bo Žbogar štartal prvič v karieri.