Žbogar za las ob prvo mesto

Vasilij Žbogar je na 15. mednarodni jadralni regati v Sydneyju v Avstraliji osvojil drugo mesto. Zaostal je le za Avstralcem Tomom Slingsbyjem, do prvega mesta pa ga je ločila zgolj točka.

Objavljeno
19. december 2006 16.40
Vasilij Žbogar
Sydney - Vasilij Žbogar, bronasti olimpijec iz Aten (2004), je na 15. mednarodni jadralni regati v Sydneyju v Avstraliji osvojil drugo mesto. Zaostal je le za Avstralcem Tomom Slingsbyjem, do prvega mesta pa je slovenskega jadralca ločila zgolj točka.

Četrti in finalni dan tradicionalne sydneyjske mednarodne regate, na kateri je v šestih tekmovalnih razredih jadralo skoraj 300 jadralk in jadralcev iz 18 držav, so bile vetrovne razmere na regatnih poljih v sydneyjskem zalivu komajda še na meji dovoljenega. Vasilij Žbogar, po dolgih letih edini Slovenec v decembrski sydneyjski konkurenci, je v floti 31 laserjev končal na drugem mestu, saj se je zmage zaradi boljšega točkovnega izkupička veselil domačin Tom Slingsby.

Žbogar bo zdaj ostal v Avstraliji na treningu, v naslednjih dneh pa bo startal na odprtem prvenstvu Avstralije v laserju. Predolimpijsko sezono 2007 bo začel z nastopom na prvi izmed petih vsakoletnih elitnih prvokategornih regat v Melbournu.