»Zdaj bi novinarji radi, da napovem kolajno!«

Potem ko je Sara Isakovič, 18-letna Blejka, dosegla svoj poglavitni cilj na SP in se v udarni disciplini (200 m delfin) uvrstila med najboljših osem, bo v današnji finale krenila s 6. polfinalnim časom.

Objavljeno
29. marec 2007 09.00
Sara Isakovič
Melbourne – Finale št. 2. Tako si je včeraj lahko zapisal na svoj seznam selektor slovenske plavalne reprezentance Vlado Čermak, potem ko je Sara Isakovič, 18 letna Blejka, dosegla svoj poglavitni cilj na tem prvenstvu in se v udarni disciplini (200 m delfin) uvrstila med najboljših osem. Tako se bo po svojem premiernem SP, pred dvema letoma v Montrealu, vnovič udeležila sklepnega dejanja, v katerem je bila na omenjenem šampionatu 5., zdaj pa štarta s 6. polfinalnim časom. Finale se bo tako kot vse dni po srednjeevropskem času začel ob 11. uri, tekma na 200 m delfin z navzočnostjo Sare Isakovič pa bo ob 11.50.

Sarin prepoznavni nasmeh, ki jo vselej ob kratkem stavku – Sem presrečna – spremlja po uspešnih nastopih, je tako vnovič udaril na plan, četudi je bila z izidom še bolj zadovoljna v predtekmovanju. Takrat je namreč z odličnim časom 2:08,69, takrat 4. med vsemi udeleženkami na 200 m delfin, skorajda za sekundo izboljšala svoj in tudi državni rekord, pri priči je postala kandidatka prav za najvišja mesta. »Ha, zdaj bi seveda novinarji radi videli, ko bi vam rekla, da bom napadla kolajno … Toda kaj več od lova za novim osebnim rekordom le ne morem obljubiti. Konkurenca je ostra, sama pa čutim, da sem sposobna plavati hitreje kot doslej,« je strnila v prostoru za pogovore s poročevalci.

Več o tem v tiskanem Delu!