Zdovc: To so tekme, ki jih moraš dobiti

Košarkarji Uniona Olimpije so v zaostali tekmi 2. kroga lige NLB premagali Bosno z 89:67. Ljubljančani so tekmece povsem dotolkli v zadnji četrtini, blestel pa je predvsem Matthew Walsh s 23 točkami.

Objavljeno
22. oktober 2009 01.08
Tanja Volarič
Tanja Volarič
Ljubljana - »Pomembno je, da smo v Podgorici dobili injekcijo samozavesti, zdaj bi bilo v treh domačih tekmah lepo zmagati,« je pred zaostalim dvobojem 2. kola lige NLB z Bosno razmišljal kapetan Uniona Olimpije Sašo Ožbolt. Prva želja se mu je uresničila. Tivolski evroligaš je z uspehom nad Sarajevčani dosegel drugo zmago v regionalni ligi, trener Jure Zdovc pa je lahko zadovoljno ugotavljal, da se mu vsakič razigra drug košarkar: potem ko je v Črni gori vodilno vlogo prevzel Vladimir Golubović, je tokrat Olimpijin voz potegnil Matthew Walsh.

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije: »To so tekme, ki jih moraš dobiti. V prvem delu vsekakor nisem bil zadovoljen z igro, sploh v prvi četrtini ne z obrambo, prelahko so tekmeci prihajali do metov za tri točke, imeli so tudi šest skokov v napadu. V drugem delu nam je igra bolj stekla, vendar prednosti nismo mogli spraviti prek deset točk - ali smo zgrešili čisti met ali naredili napako pri podaji. Bal sem se te tekme, a s korektno obrambo in razpoloženima Ožboltom in Walshem ter 65-odstotnim metom za tri točke smo dosegli zmago. S takim odstotkom meta z večje razdalje si poraza niti ne moreš privoščiti.«

Več v četrtkovi tiskani izdaji Dela.