Že 49. zmaga Dallasa

V severnoameriški profesionalni košarkarski ligi (NBA) so bile v četrtek na sporedu tri tekme. Košarkarji Dallasa so vknjižili že 49. zmago v 58. srečanju sezone.

Objavljeno
02. marec 2007 11.31
Dallas - V severnoameriški profesionalni košarkarski ligi (NBA) so bile v četrtek na sporedu tri tekme. Košarkarji Dallasa so vknjižili že 49. zmago v 58. srečanju sezone. Pred domačim občinstvom so s 95:92 premagali Cleveland. Primož Brezec je z ekipo Charlotte Bobcats po včerajšnjem porazu v Sacramentu (120:135) moral priznati premoč še Portlandu (90:127), Sežančan pa je v 14 minutah dosegel šest točk in zbral štiri skoke. Seattle in ekipa Los Angeles Clippers pa sta po sredinem obračunu zamenjala dvorano. Spet je zmagalo domače moštvo, tokrat Seattle s 77:75.

V derbiju večera je Dallas gostil trenutno drugo najuspešnejšo ekipo vzhodne konference iz Clevelanda, ki je bila vse do konca nevaren tekmec. Prav na koncu se je zvezdniku Clevelanda LeBronu Jamesu zatresla roka, saj je v sami končnici, v zadnjih 13,7 sekunde, zgrešil dva meta za tri točke in dva prosta meta, kljub temu pa je bil z 39 točkami prvi strelec večera. Pri Dallasu je bil najboljši kdo drug kot Nemec Dirk Nowitzky, ki je tokrat dosegel 24 košev, deset v zadnji četrtini, poleg tega pa je 11-krat uspešno skočil pod obročema. Že pred tekmo je prejel nagrado NBA za igralca meseca v zahodni konferenci, v vzhodni pa je to odlikovanje pripadlo košarkarju Detroita Chanuceyju Billupsu. Za Dallas je bila zmaga nad Clevelandom že 14. zapored.

V Portlandu je bil Brezčev Charlotte brez možnosti. V domači vrsti je blestel novinec LeMarcus Aldridge s 30 koši, po 20 sta jih dodala Zach Randolph in Martell Webster. Med igralci Charlotta je bil najboljši Matt Carroll z 20 koši, sama tekma pa je bila praktično odločena že ob polčasu, saj so gostitelji ob menjavi strani vodili že s 60:40. Kljub zmagi pa v Portlandu ne manjka skrbi. Lastnik kluba Paul Allen je na novinarski konferenci ob robu tekme sporočil, da ne bo podaljšal pogodbe z ekipo, obenem pa je zato odstopil predsednik kluba Steve Patterson.

Seattle in moštvo Los Angeles Clippers sta ste pomerila drugič v 24 urah. Včeraj je v domači dvorani s s 96:91 slavil Los Angeles, tokrat pa Seattle tesno s 77:75. Ključni igralec za zmago gostiteljev je bil Rashard Lewis, ki je dosegel 31 točk, tudi odločilnega 24,8 sekunde pred koncem, ko je svoje ekipo povedel v vodstvo 77:73. Corey Maggette je 9,3 sekunde pred koncem postavil končni izid. Pri ekipi iz Kalifornije je bil najboljši Elton Brand z 22 koši, ki pa je bil tudi tragični junak, saj je ob pisku sirene zgrešil zadnji met za izenačenje.