Zeleno - beli vrnili udarec

Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v četrti polfinalni tekmi mednarodne lige v gosteh premagali Banque Royale Slavijo s 3:1. Izid v zmagah je zdaj izenačen na 2:2.

Objavljeno
21. januar 2007 23.30
Banque Royale Slavija - Zavarovalnica Maribor Olimpija 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Ljubljana - Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v četrti polfinalni tekmi mednarodne lige v gosteh premagali Banque Royale Slavijo s 3:1 (1:0, 1:0, 1:1). Izid v zmagah je zdaj izenačen na 2:2, odločilna peta tekma pa bo v torek v dvorani Tivoli.

Potem ko je že kazalo, da imajo Založani vrata v finale mednarodne lige na široko odprta, saj so dobili obe tekmi na ledu mestnega tekmeca, pa so zeleno-beli vrnili udarec in zmagali na obeh zaloških dvobojih. O finalistu slovenskega polfinalnega obračuna bo tako odločala peta tekma, ki bo v Tivoliju v torek. Podobno je na Madžarskem, kjer je Ujpest še enkrat presenetil najboljše moštvo rednega dela Albo Volan, zmagal s 4:3 po podaljšku ter si zagotovil odločilno peto tekmo, ki bo v Szekesfehervarju v sredo.

Na začetku tekme so številčno oslabljeni Zmaji - manjkal je tudi prvi vratar Klemen Mohorič, v postavi pa je bilo ob dveh vratarjih samo 14 igralcev - imeli več moči in prikazali več želje po napadalni igri. Takšen pristop je prinesel uspeh v deseti minuti, ko je bil iz bližine uspešen Andrej Hebar. V drugi tretjini so imeli gostje iz Tivolija v 31. minuti 64 sekund na ledu dva igralca več, toda zaradi njihove nezbranosti so se domači brez težav ubranili, podobno kot na vseh dosedanjih tekmah. Toda v 34. minuti je vendarle sledil protinapad gostov in lep zadetek Aleša Mušiča za 2:0.

Ko v zadnji tretjini poleg poškodovanega Dejana Kontreca na led ni bilo niti Jake Avgustinčiča, so vsi v dvorani pomislili, da bodo gostje na lahek način prišli do zmage. A so domači neverjetno odločno pritisnili in bili vves čas nevarni pred vrati gostov. Svoje napade so še stopnjevali po 45. minuti, ko je z igralcem več znižal Slovak Šlamiar. Ko pa je bil v 57. minuti drugič v zadnjem delu izključen Robert Ciglenečki, so rumeni začutili veliko priložnost za izenačenje, na koncu so poskušali tudi brez vratarja v igri 6-4, ljubljanski vratar Aleš Sila pa je tako kot v soboto tudi danes branil izvrstno in nekajkrat rešil svoje soigralce, pri poskusu Pavliča pa mu je pomagala tudi prečka. Pol minute pred koncem je Badiura zadrsal sam proti praznemu domačemu golu in ko je bil le še pol metra oddaljen od njega, je streljal preko vrat, toda domači igralci so takrat na led vrgli palico, kar po pravilih pomeni, da so sodniki zadetek vseeno priznali, tako da je Olimpija zmagala s 3:1.