Železarji presenetili Dunajčane

Hokejisti Acroni Jesenic so v 39. krogu hokejske lige Ebel S 4:3 (2:0, 0:1, 2:2) premagali neposrednega tekmeca za četrto mesto v ligi Vienno Capitals.

Objavljeno
19. januar 2007 23.21
Acroni Jesenice - Vienna Capitals
Jesenice - Hokejisti Acroni Jesenic so v 39. krogu hokejske lige Ebel S 4:3 (2:0, 0:1, 2:2) premagali neposrednega tekmeca za četrto mesto v ligi Vienno Capitals.

Hokejisti Acroni Jesenic so v neposrednem dvoboju za četrto mesto v ligi, ki vodi v končnico, začeli silovito in popolnoma presenetili Dunajčane, jih potisnili pred gol in prisilili v napake. Prvi priložnosti po nekaj sekundah je kmalu sledil prekršek za izključitev in Dervarič je v začetku druge minute Jeseničane popeljal v vodstvo s strelom z modre črte. Le minuto kasneje je jeseniško terensko premoč z drugim golom kronal Terlikar. Vse je kazalo na pravi potop Dunajčanov, ki pa so le našli svojo igro in vzpostavili ravnotežje na igrišču. Delno so jim pomagali tudi Železarji sami, saj se nikakor niso navadili na strog kriterij sodnikov, ki je bil na obeh straneh enak, in si že v prvi tretjini priigrali za 14 minut izključitev.

Avstrijci so imeli najlepše priložnosti v šesti minuti, ko so imeli na ledu številčno prednost 4-3, Craig je celo dosegel gol, a so ga sodniki zaradi nasprotnega igralca v jeseniškem vratarjevem prostoru razveljavili. Tesno je bilo tudi v drugem delu prve tretjine, ko so imeli gostje minuto na ledu kar dva igralca več, a je jeseniška obramba zdržala. Svoje priložnosti, tudi Jeseničani so imeli 40 sekund na ledu dva igralca več, so imeli tudi domači.

Mirnejše nadaljevanje je prineslo veselje za peščico avstrijskih navijačev, ko je Selmser ob izključitvi Dervariča v 35. minuti znižal na 2:1. Pred tem so imeli terensko pobudo Jeseničani, ki pa so bili neučinkoviti v napadu, saj so spet zapravili debelo minuto prednosti dveh igralcev več na ledu, Razingar je resda zadel vratnico in kazen je sledila kot je že neko nepisano pravilo v športu. Prav ob koncu tretjine se je poškodoval še domači kapetan Varl, ki ga je v požrtvovalni obrambni akciji zadel plošček.

Jeseničani so imeli pred začetkom zadnjega dela na klopi za kaznovane igralce že svojega hokejista, zaradi zamude pri prihodu na led in prigovarjanja pa so ob prvem sodnikovem žvižgu imeli Avstrijci prednost dveh igralcev več in izenačili. Strelec izenačujočega gola Setzinger je v 46. minuti gostom zagotovil celo vodstvo, a je Kranjc v 52. minuti ob številčni prednosti na ledu poskrbel, da se je tekma začela znova. Le dve minuti kasneje je lepo akcijo Acroni Jesenic z zmagovitim zadetkom kronal David Rodman in poskrbel, da je po tekmi v dvorani Podmežakla spet odmevala Prelepa Gorenjska.

* Dvorana Podmežakla, gledalcev 3000, sodniki: Altersberger, Kaspar, Wohlmuth (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 Dervarič (Razingar, 2.), 2:0 Terlikar (Pretnar, 3.), 2:1 Selmser (Werenka, Schuller, 35.), 2:2 Setzinger (Werenka, Selmser, 46.), 2:3 Setzinger (Zion, 46.), 3:3 Kranjc (D. Rodman, 52.), 4:3 D. Rodman (Dervarič, 54.).
* Izključitve: Acroni Jesenice 28 + 10 minut, Vienna Capitals 24 + 20.