Železarji ugnali Salzburg

Hokejisti jeseniškega Acronija so v 33. krogu lige Ebel na Jesenicah po izvajanju kazenskih strelov premagali Red Bull Salzburg, potem ko se je tekma v rednem delu in podaljšku končala z neodločenim izidom.

Objavljeno
30. december 2006 00.00
Jesenice - Hokejisti jeseniškega Acronija so v 33. krogu lige Ebel na Jesenicah po izvajanju kazenskih strelov premagali Red Bull Salzburg s 4:3, potem ko se je tekma v rednem delu in podaljšku končala z izidom 3:3 (1:0, 1:1, 1:2).

Na predpraznični petek je v jeseniškem hokejskem hramu padel težko pričakovani rekord po obisku, med gledalci pa je bila tudi stotnija navijačev iz Mozartovega mesta. In vsi tisti, ki so bili na tokratnem hokejskem spektaklu, so imeli kaj videti. Začetek tekme je pripadel domačim, ki od reprezentančnega premora naprej igrajo kot prerojeni. Ko je Rodman po pičlih 37 sekundah prvič imenitno ustrelil, a ni zadel, je bila to napoved nove dobre predstave. V prvem delu so igro narekovali domačini, ki so ob številnih priložnostih zadeli le enkrat, imenitno kombinacijo tokrat zelo razpoloženega drugega napada pa je zaključil Kanadčan Para. Gostje so bili v podrejeni vlogi, o čemer pričajo le štirje streli na Glavičeva vrata.

Drugi del je bil precej bolj izenačen in še vedno zelo razburljiv, dobro predstavo domačih pa je z zadetkom - ob igralcu manj - kronal Razingar, a so se gostje priključili že po slabi minuti in napovedali še ogorčen boj za dve točki. Ti sta bili po dobrih štirih minutah zadnjega dela na dosegu železarjev, ki pa so pri dveh golih prednosti dvakrat zaspali v obrambi, Salzburg pa je izkoristil darilo in izenačil prek Kocha.

Do konca rednega dela sta imeli obe ekipi še nekaj priložnosti, a sta Glavič in Divis svoje delo dobro opravila. Podaljšek ni prinesel veliko razburljivega, oboji so igrali precej previdno, zmagovalca pa so odločili kazenski streli. Pri "loteriji" so bili uspešnejši gostitelji, zmagoviti zadetek pa je v osmi seriji dosegel David Rodman.