Žemlja in Gregorc popeljala Slovenijo v vodstvo

Drugi dan dvoboja prvega kroga evroafriške skupine Davisovega pokala med Slovenijo in Francijo sta zmago v konkurenci dvojic dosegla Luka Gregorc in Grega Žemlja, ki sta bila boljša od Jarkka Nieminena in Harrija Heliovaara. Slovenija sedaj vodi z 2:1.

Objavljeno
05. marec 2011 19.36
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Ljubljana - V domači dvorani Hala Tivoli sta slovenska predstavnika Luka Gregorc in Grega Žemlja v igri dvojic ugnala Jarkka Nieminena in Harrija Heliovaara s 6:7, 6:4, 6:4 in 7:5. Srečanje sta začela slabo, zlasti Grega Žemlja je potreboval kar nekaj časa, da je prišel na želeno raven igre. Kljub zaostanku 2:4 in 15:40 pa sta se pri 5:4 prebila do zaključne žogice. Nista je osvojila, v podaljšani igri sta izgubila tudi niz, nato pa ob pomoči publike - v dvorani se je zbralo približno tisoč gledalcev - le osvojila uvodni niz.

Drugega sta dobila z odvzemom servisa v tretji igri, v tretjem nizu sta začetni udarec vzela tekmecema v sedmi igri, v četrtem pa sta pravo navdušenje v dvorani Tivoli sprožila, kot sta najprej z brejkom povedla 6:5 in nato v naslednji igri zaključila dvoboj.

Oba slovenska igralca sta po zmagi priznala, da je bila to njuna najboljša predstava v Davisovem pokalu. »Glede na uvrstitev Nieminena in njegovih dosežkov med dvojicami, kakor tudi na nekaj odmevnih zmaga drugega finskega igralca, je to zagotovo najina največja zmaga med dvojicami v Davisovem pokalu. Toda v tenisu je pač tako, da se moraš hitro prizemljiti, saj me že jutri čakajo novi izzivi,« je po dvoboju dejal Žemlja.

Kot še poroča STA, Slovenija za zmago potrebuje še eno točko iz dveh nedeljskih dvobojev. V prvi partiji točno opoldne se bosta pomerila prvorangirana igralca obeh reprezentanc Blaž Kavčič in Jarkko Nieminen, nato pa še Grega Žemlja in Harri Heliovaara.

Slovenija - Finska 2:1

Petek, 4. 3.:
Grega Žemlja - Jarkko Nieminen 6:3, 3:6, 4:6, 3:6
Blaž Kavčič - Harri Heliovaara 4:6, 6:2, 6:3, 6:4

Sobota, 5. 3.:
Luka Gregorc/Grega Žemlja - Harri Heliovaara/Jarkko Nieminen 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5

Nedelja, 6. 3.:
Blaž Kavčič - Jarkko Nieminen
Grega Žemlja - Harri Heliovaara