Ženski smuk Götschlovi

Avstrijka Renate Götschl je zmagovalka zadnje ženske smukaške preizkušnje v sezoni 2006/2007. Nobena slovenska smučarka si ni zagotovila nastopa v finalu v kraljevski disciplini.

Objavljeno
14. marec 2007 14.39
Smukaška kraljica Renate Götschl
Lenzerheide - Avstrijka Renate Götschl je zmagovalka zadnje ženske smukaške preizkušnje v sezoni 2006/2007. Drugo mesto in svoje prve smukaške stopničke je osvojila vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Marlies Schild, presenetljivo tretja pa je bila Francozinja Marie Marchand-Arvier.

Nobena slovenska smučarka si ni zagotovila nastopa v finalu v kraljevski disciplini. Sicer je srebrno medaljo v smukaški razvrstitvi osvojila Američanka Julia Mancuso, bron pa njena rojakinja Lindsay Kildow.

Medalje razdeljene že pred finalom

Zadnji smuk sezone ni imel posebnega vpliva na skupni seštevek v tej disciplini, saj so bile medalje razdeljene že pred tem. Götschlova si je že pred finalom priborila zlato medaljo, pa tudi srebro in bron Američank Julie Mancuso in Lindsay Kildow sta bila že na varnem, saj je Švedinja Anja Pärson zaostajala preveč, da bi lahko še skočila med najboljše tri. Kildowova je tako nastop celo izpustila, Götschlova pa je še enkrat pokazala, zakaj je malo kristalno priznanje pripadlo prav njej, in si prismučala 46. zmago v karieri.

Presenečenje Schildove

Če je bil razplet pri vrhu pričakovan, pa je za presenečenje poskrbela Marlies Schild. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala je za obrambo prednosti največ pričakovala od slaloma, je že v smuku s svojo najboljšo uvrstitvijo v karieri, drugim mestom, zbrala dragocenih 80 točk. Tako je še vedno v trdnem vodstvu, saj je premagala Nicole Hosp (danes šesta), izgubila je le 20 točk v primerjavi z Götschlovo. Razmerje na vrhu pred zadnjimi tremi tekmami sezone je zdaj 1382 (Schild) - 1327 (Hosp) - 1300 (Götschl). Avstrijkama je danes družbo na stopničkah delala še Francozinja Marie Marchand-Arvier, za katero je bilo to letos po Cortini drugo tretje mesto na tekmah v smuku.

"Ni bilo slabo. Ampak vseeno ne tako dobro kot na treningu, v ciljni strmini sem naredila nekaj manjših napak," je Schildova ocenila svoj doslej najboljši smukaški nastop. S 24. smukaško zmago v karieri in četrto v tej zimi pa je bila glede na toplo vreme zelo zadovoljna tudi zmagovalka: "Treba se je pač prilagoditi razmeram. Bila pa je to ena najtežjih tekem letos," je menila Götschlova.

Finale svetovnega pokala se bo s superveleslalomskima tekmama nadaljeval v četrtek: moški bodo začeli ob 9.30 uri, ženske pa predvidoma ob 11.45. Od slovenskih smučarjev bo nastopila samo Tina Maze.