Albrecht nima več energije za nadaljevanje

Švicarski alpski smučar Daniel Albrecht, ki se je leta 2009 hudo poškodoval v Kitzbühlu, je končal kariero.

Objavljeno
06. oktober 2013 23.49
mdr_Daniel Albrecht
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Zürich - Natanko 1718 dni po strašanskem padcu na smuku v Kitzbühlu se je švicarski alpski smučar Daniel Albrecht dokončno obupal v boju za vrnitvijo v svetovni vrh. Na današnji novinarski konferenci v Zürichu je oznanil, da se dokončno poslavlja od bele karavane. Kot je dejal, so zdaj pred njim drugačni izzivi, povezani predvsem z družino.

»Nimam več energije, da bi se ukvarjal s smučanjem na najvišji ravni. Po padcu v Kitzbühlu, ko sem komaj preživel, bi si očital, če ne bi poskušal z vrnitvijo, a sem uvidel, da ne bo šlo. Še posebej, ko sem na začetku lanske sezone spet padel in si poškodoval koleno. Bolje je, da odneham,« je sporočil dejal Albrecht, ki je nekdaj veljal za velik up švicarskega smučanja. A po padcu na Streifu, pri katerem si je hudo poškodoval glavo, ni več mogel unovčiti svojega talenta.

V svetovnem pokalu je dobil štiri tekme (tri veleslalome in superkombinacijo), s svetovnih prvenstev pa ima dve kolajni, leta 2007 je bil v Aareju prvak v superkombinaciji ter srebrn v veleslalomu. V tekmah svetovnega pokala je zadnjič nastopil marca 2012 v Kranjski Gori, ko je tudi osvojil točko za 30. mesto.