Barbara Kürner Čad tudi uradno nova direktorica SZS

IO Smučarske zveze Slovenije je na 15. seji potrdil novo direktorico in organizacijske odbore tekem svetovnega pokala.

Objavljeno
04. november 2011 11.40
Posodobljeno
04. november 2011 13.02
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Ljubljana - V prostorih Smučarske zveze Slovenije se je včeraj na svoji 15. seji sestal izvršilni odbor SZS in imenoval dosedanjo vršilko dolžnosti direktorja, Barbaro Kürner Čad, za novo direktorico SZS. Njen mandat bo trajal do konca tega olimpijskega obdobja. Čadova je sicer opravljala funkcijo vršilke dolžnosti od začetka septembra, poroča STA.

Na seji so člani prav tako soglasno potrdili sestavo organizacijskih odborov tekem svetovnega pokala, ki bodo na sporedu to zimo v Sloveniji: OK Rogla za tekme v teku na smučeh, OK Zlata Lisica za ženski tekmi v alpskem smučanju, OK Ljubno za žensko tekmo v smučarskih skokih, OK Pokal Vitranc za moški tekmi v alpskem smučanju in OK Planica za finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Dotaknili so se tudi problematike razsvetljave na skakalnici v Kranju. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo SZS od izvajalca, podjetja ETP Kranj, d. o. o., zahtevalo vračilo denarja. Zveza mu je namreč predhodno plačala, da opravi delo na razsvetljavi, vendar podjetje tega ni nikoli opravilo. Fundacija za šport, ki je SZS omogočila sredstva, s katerimi naj bi ta poskrbela za razsvetljavo, je od SZS namreč že zahtevala vračilo denarja. Kljub temu pa so odločili, da nadaljujejo s pridobivanjem gradbenega dovoljenja za gradnjo nove razsvetljave na kranjski skakalnici.

Na seji so prav tako spregovorili o želji po večji popularizaciji smučarskega športa, kar bodo med drugim skušali doseči s projektom Mednarodne smučarske zveze (FIS), »Svetovni dan snega«, ki bo 21. januarja 2012 po vsem svetu. Pri nas bo osrednje dogajanje  tega dneva v Planici.