Boštjan Kline mladinski svetovni prvak v smuku

Ne le, da so slovenski alpski smučarji ta čas najuspešnejši v hitrih disciplinah, tam je očitno tudi največ potenciala v mladinskih vrstah. Na MSP v Crans Montani je namreč Boštjan Kline osvojil naslov svetovnega prvaka v smuku.

Objavljeno
03. februar 2011 14.46
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Crans Montana - Slovenski alpski smučar Boštjan Kline je na mladinskem svetovnem prvenstvu v švicarski Crans Montani danes v smuku osvojil naslov svetovnega prvaka. Tako je bronu z lanskega MSP dodal še zlato.

Na stopničkah sta se še ne 20-letnemu smučarju Branika pridružila dva Avstrijca, Frederic Berthold in Otmar Striedinger. Poleg Klineta so slovenske barve na tekmi branili še Martin Čater, ki je bil 22., Klemen Kosi, ki je bil 24. in Žan Kranjec s 56. časom, Mišel Žerak pa je bil diskvalificiran.

To je za Slovenijo 61. kolajna na mladinskih svetovnih prvenstvih, drugič pa je slovenski smučar postal svetovni prvak v kraljevi disciplini. Pred tem je to leta 2005 uspelo Roku Perku.

»Z rezultatom sem zadovoljen, zelo sem vesel. Proga je bila neverjetno lepa, sonce in dobre razmere za smuko, jaz sem noro užival. Ne smeš pa preveč pričakovati, zato sem se osredotočil na vožnjo, saj mislim, da je tako najboljše in uspelo mi je,« je po zmagi dejal Kline in dodal: »Za superveleslalom nimam pričakovanj, spet se bom osredotočil na vožnjo in bo, kar bo.«

Mlademu Mariborčanu trenerji napovedujejo še lepo prihodnost. Trener članske ekipe za hitre discipline Burkhard Schaffer, ga je opisal kot marljivega smučarja, ki je vajen trdega dela, kar je ena izmed glavnih vrlin vrhunskega smučarja. Izkušenj v svetovnem pokalu resda še nima, a če bo nadaljeval po tej poti, ga gotovo čaka še lepa prihodnost.