David Kubacki in Poljaki razred za sebe

Sobotni zmagovalec poletne velike nagrade smučarskih skakalcev v Wisli je bil prepričljivo najboljši tudi na današnji preizkušnji. Timi Zajc četrti.

Objavljeno
23. avgust 2020 20.04
Posodobljeno
23. avgust 2020 20.04
Poljski smučarski skakalec Dawid Kubacki v domači Wisli tekmecem ni dopustil presenečenja. FOTO: Jure Eržen/Delo
G. N., STA
G. N., STA
Ljubljana - Poljak Dawid Kubacki je prepričljivo zmagal na drugi tekmi letošnje poletne velike nagrade smučarskih skakalcev v domači Wisli in ponovil sobotno slavje. Tudi na naslednjih dveh mestih sta bila Poljaka, drugi Kamil Stoch, tretji pa Piotr Žyla. Tak je bil tudi vrstni red na stopničkah v soboto, na drugi tekmi pa je bil četrti Slovenec Timi Zajc.

Na prvi tekmi so Slovenci ostali brez deseterice, na drugi pa so se takoj za njo zvrstili trije. Peter Prevc je delil 11. mesto, Anže Lanišek in Rok Justin pa sta bila 13. in 14. Na 25. mestu je bil v finalu še Žiga Jelar.

image
Timi Zajc je bil danes četrti. FOTO: Leon Vidic/Delo


Zajc je bil po prvi seriji s 5,1 točke zaostanka za Kubackim drugi, deseti pa Peter Prevc. Lovro Kos je s 3,5 točke zaostanka za Jelarjem, ki si je kot zadnji zagotovil finale, na 31. mestu izpadel v prvi seriji, Jan Bombek, sedmi Slovenec, pa je bil diskvalificiran.

Za 1,6 točke je po drugi seriji zmagovalni oder zgrešil Zajc, za 10,3 točke pa je Kubacki ugnal drugouvrščenega Stocha. Ta je bil le 3,6 točke pred najboljšim slovenskim skakalcem dneva.

V Wisli sta potekali edini tekmi letošnje poletne velike nagrade, edina VN za skakalke pa je bila prejšnji konec tedna v Frenstatu na Češkem. Tam je Slovenka Nika Križnar ponovila lansko zmago.