EBEL: Lamoureux zaklenil gol za novo zmago Olimpije

Hokejisti Tilie Olimpije so na gostovanju pri moštvu Orli Znojmo prišli do zmage z 1:0, gol je dosegel Igor Cvetko.

Objavljeno
28. oktober 2011 20.18
Posodobljeno
28. oktober 2011 20.18
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Praga - Po prvem porazu v Tivoliju v torek proti Linzu so zmaji že dan pred tekmo odpotovali proti češkemu Znojmu, ker so se zavedali, da bo tokratna tekma težja kot prva medsebojna v Tivoliju. Na njej so domači že v uvodnih treh minutah povedli z 2:0 in na koncu slavili s 4:1. Tokrat pa so Čehi znali zelo pritisniti proti vratom Olimpije, toda razpoloženi vratar Jean Philippe Lamoureux se ni pustil premagati, piše STA. Na drugi strani je svojo priložnost unovčil Igor Cvetek in Olimpijo obdržal pri vrhu lestvice.

Tekma se je začela zelo obetavno za goste. Že v sedmi sekundi je imel priložnost Aleš Mušič, a je bil vratar Ondrej Kacetl, ki je med vratnicama zamenjal Filipa Landsmana - ta je prejel devet golov na Dunaju -, na mestu. Domači so bili še posebno nevarni v trenutkih igre z igralcem več, vendar je vratar Lamoureux spet pokazal vse svoje znanje in ustavljal poskuse domačih. V 16. minuti je domači obrambi ušel John Hughes, a meril premalo natančno.

Ker so bili domači na začetku druge tretjine znova številčno močnejši, so spet pritisnili, imeli priložnosti, toda gostujoči vratar se ni pustil premagati. V 34. minuti pa je ravno v trenutku, ko se je vračal izključeni domači igralec Richard Jarušek vodstvo, gostom vodstvo priigral branilec Igor Cvetek, ki je iz bližine zadel po podaji Anžeta Ropreta.

Tudi v zadnji del so domači krenili z igralcem več, kljub temu pa je imel znova veliko priložnost Mušič, ki je v prvi minuti zadnjega dela že preigral domačega vratarja, a nato z "backhandom" streljal mimo gola. Sledil je nov pritisk domačih, saj sta bila pri Ljubljančanih zapored izključena Matej Hočevar in Scott Hotham, vendar tudi v teh trenutkih je Lamoureux svoje delo opravil izvrstno. Na tekmi je obranil vseh 39 strelov tekmeca, za nameček pa sedem sekund pred koncem tekme poskusil doseči gol prek celega igrišča, vendar je plošček za dober meter zletel mimo gola.

Kot še piše STA, bo Olimpija naslednjo tekmo igrala v nedeljo, ko bo gostovala na Dunaju pri ekipi Vienna Capitals.