EBEL: Preplahu prepovedan vstop v Tivoli

V EBEL je pred Olimpijo že danes novi izziv na Češkem. Jeseničani so v 16. kolu prosti, v nedeljo bodo gostili Graz 99ers.

Objavljeno
28. oktober 2011 11.12
Posodobljeno
28. oktober 2011 11.56
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Utrdba zmajev je bila dolgo neuničljiva, nakar jo je v tem tednu prvič v sezoni zatresel vodilni Linz. Gostje iz Zgornje Avstrije so se predstavili z racionalno igro, tudi zelo aktivno v napadu, ter tako povsem izničili želeni scenarij gostiteljev, ki so dva dni prej v veličastnem slogu s 6:0 ugnali KAC. Povrhu pa je to celovško moštvo glede na zasedbo zvenečih imen kar prvi favorit sezone.

Po torkovem spodrsljaju pa je preplahu vendarle prepovedan vstop v ljubljansko slačilnico, saj so zmaji še naprej na visokem 3. mestu lestvice in tudi danes na Moravskem nikakor ne bodo brez možnosti. Tekma bo že ob 17.30 zaradi državnega praznika, spomina na dan ustanovitve Češkoslovaške republike, 28. oktobra 1918.

Zmaje nato že v nedeljo čaka še gostovanje pri dunajskem moštvu, kjer ne bo na ledu slovenskega reprezentanta Marcela Rodmana. Po močnem udarcu ploščka v predel glave za ušesom je prestal pretres možganov in ima ta čas težave z ravnotežjem. »Včerajšnji pregled glave ni razkril ničesar hujšega, vendar moram počivati,« nam je sporočil včeraj z Dunaja in le vzdihnil ob opazki, da se ga drži izjemna smola, saj je zaradi poškodbe v predelu prsnega koša moral izpustiti del prejšnje sezone.

Železarjem pa bo po lepem nizu treh zaporednih zmag ter točki v Salzburgu dobro del tekmovalni počitek, po katerem v nedeljo ne bo izbire – tekma z moštvom iz Gradca bo pravi test tudi psihične trdnosti.

Pari 16. kola; danes, ob 17.30: Znojmo – Tilia Olimpija, ob 19.15: Linz – SAPA Fehervar, Graz 99ers – KAC, VSV – Salzburg, Medveščak – Vienna Capitals; Acroni Jesenice proste.