EBEL: Rdeči biki tudi na tretji tekmi potolkli zmaje

Hokejisti Olimpije so v četrtfinalu EBEL proti Salzburgu s 6:1 visoko izgubili tudi na tretji tekmi. Zadetek so dosegli le v prvi minuti srečanja, nato pa so rdeči biki spet prerešetali njihovo mrežo.

Objavljeno
03. marec 2011 22.06
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Salzburg - Potem ko so zmaji na prvem gostovanju v Salzburgu klonili s tesnim porazom v podaljšku (5:4), na drugi tekmi četrtfinala EBEL pa visoko izgubili v Tivoliju (1:5), se je zadnja zgodba ponovila tudi na tretji tekmi. Z izidom 6:1 Ljubljančani pred četrto tekmo zaostajajo že z 0:3 v zmagah.

Zmaji so sicer tokrat obetavneje začeli in že v prvih sekundah srečanja poskrbeli za vodstvo, ko je napako naredil domači vratar, edini ljubljanski gol pa dosegel John Hughes. Vendar pa začetne sreče gostje niso znali izkoristiti. Vodstvo so namreč že po nekaj minutah izničili rdeči biki, ko je za 1:1 zadel Ramzi Abid. Spet so se pokazale slabosti Ljubljančanov v igri z igralcem več na ledu. V prvi tretjini so se jim sicer vseeno ponujale številne priložnosti, a jih zmaji z Matejem Hočevarjem na čelu (dvakrat se je znašel sam pred vrati Salzburga, a ni zadel) niso znali izkoristiti.

To so zlasti v drugi tretjini kaznovali gostitelji, ki so začeli pravo ofenzivo nad Ljubljančani. Najprej je za vodstvo zadel Ryan Duncan, v 28. in 29. minuti pa so v razmaku le 32 sekund so prišči še do dveh zadetkov in že sredi tekme odločili zmagovalca. A strelskega niza še ni bilo konev. Že v 33. minuti je izid 5:1 postavil Michael Scheichel. Ljubljanska barka je spet strmo tonila, izid pa je bilo nemogoče popraviti v zadnjem delu.

Četudi so spet zaigrali bolje, so bili še vedno neučinkoviti z igralcem več. Biki so sicer znižali ritem igre, vendar pa za konec še enkrat zatresli ljubljansko mrežo, ko je za 6:1 Koch zadel z igralcem manj.

Četrta tekma bo v nedeljo v ljubljanski dvorani Tivoli; če bodo hokejisti Olimpije še enkrat izgubili, bo zanje nastopa v končnici, prvega po dveh sušnih letih, že konec.


Četrtfinale EBEL:
Salzburg : Tilia Olimpija 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Abid 4., Duncan 24., Lakos 28., Heinrich 29., Schiechl 33., Koch 55.; Hughes 1.

KAC Celovec - Medveščak 7:5 (2:1, 2:0, 3:4)
Celovec vodi s 3:0 v zmagah

Red Bull Salzburg - Tilia Olimpija 6:1 (1:1, 4:0, 1:0)
Salzburg vodi s 3:0 v zmagah

Vienna Capitals - Graz 99ers 4:3 (3:0, 1:3, 0:0)
Vienna vodi s 3:0 v zmagah

VSV Beljak - Black Wings Linz 5:3 (3:1, 0:1, 2:1)
Beljak vodi s 3:0 v zmagah