Faka preganjala čebela, Gregorinovo kašelj

Na desetkilometrski interni biatlonski tekmi s štirimi strelskimi postanki izstopal Klemen Bauer.

Objavljeno
09. september 2013 15.12
mdr biatlon
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Članice in člani slovenske biatlonske reprezentance A so včeraj sklenili še zadnje skupne priprave pred tekmama državnega prvenstva v poletnem biatlonu prihodnji konec tedna na Pokljuki.

Poleg klasičnega treninga na tekaških rolkah in streljanja na biatlonskem strelišču sta trenerja v vadbeni proces vključevala tudi veslanje na Bohinjskem jezeru, gorsko kolesarjenje in vadbo za moč v fitnesu. Za zaključek osemdnevnih priprav pa so se tekmovalci spet pomerili na interni, 10-kilometrski tekmi s štirimi strelskimi postanki, na kateri je bil zelo prepričljiv Klemen Bauer.

»Tudi te priprave so bile zelo naporne zaradi velikega obsega in visoke intenzivnosti treninga. Nekaj napora smo prihranili le Teji Gregorin, ki se je borila s kašljem, in Jakovu Faku zaradi oteklega gležnja, ki je bil posledica več zaporednih pikov čebele, ki se je nesrečno ujela v njegov tekaški čevelj. Takšen trening ni povsem tipičen za to obdobje, vendar želimo z njim kljubovati predvsem zelo dolgi in pomembni olimpijski sezoni. Interna tekma je pokazala, da je celotna zasedba naredila korak naprej, predvsem pri strelski učinkovitosti. Tekaške čase je zaradi različnih zunanjih vplivov težko primerjati s prejšnjimi leti, vendar bi lahko rekel, da smo dobro delali tudi na tem področju. Pravo primerjavo bosta prinesli šele tekmi državnega prvenstva, na katerih bo s štartnimi številkami na prsih tudi psihični pritisk na tekmovalce večji, saj se bodo med seboj vendarle borili za naslove prvakov,« je strnil glavni trener Uroš Velepec.

Poleg ekstremnih telesnih naporov so v preteklem tednu tekmovalci opravili še nekaj bolj prijetnih obveznosti za reprezentančne pokrovitelje, obiskala pa jih je tudi televizijska snemalna ekipa, ki je z njimi posnela nekaj zanimivih videozapisov.

Danes in jutri čaka biatlonce zasluženi odmor (tudi z ogledom današnjih tekem slovenske in hrvaške reprezentance na EP), v sredo pa že pričakujejo nov trening, ki ga bodo izvajali individualno.