Finski zmaj na klopi 
si je želel Solnograško

Zadnje kolo v rednem delu odprtega avstrijskega prvenstva prav veliko športnega boja ni ponudilo. Govorice o preračunljivosti posameznih hokejskih klubov, predvsem Medveščaka, ki bi se na vsak način v jutrišnjem začetku četrtfinala rad izognil Salzburgu, so se izkazale za resnične.

Objavljeno
26. februar 2011 10.16
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana –Obenem pa se je Olimpijin trener Hannu Järvenpää odločil za nenavadno potezo, potem ko je poslal na počitek kar osem nosilcev svojega moštva in v tako zdesetkani zasedbi za zmaje – navzlic prizadevnosti mladega vala – ni bilo možnosti za zmago proti KAC.

Kakorkoli; jutri se začenja četrtfinale končnice, Ljubljančani bodo igrali na štiri zmage s Salzburgom. »Moja poteza je bila res premišljena. Poglejte, čaka nas zahteven četrtfinale, v katerem potrebujemo široko izbiro igralcev. Zato so tisti, ki jim je doslej pripadel levji delež, nujno potrebovali oddih, obenem pa je kazalo ponuditi priložnost nekaterim obetavnim igralcem. Če pa me vprašate, koga sem si želel v tem četrtfinalu, Salzburg ali KAC, je moj odgovor jasen: moštvo Salzburga,« je po včerajšnji tekmi poudaril Olimpijin trener in še obrazložil: »Prav na Solnograškem smo igrali že večkrat zelo konkurenčno, tam ne čutim pretiranega pritiska ob ledu, obenem pa lahko igraš proti favoritu prav sproščeno. Tudi zato pričakujem ta četrtfinale samozavestno.« Olimpijina predstava je botrovala tudi aplavzu, saj se je mlajši del moštva povsem spodobno upiral najboljšemu klubu ligaškega dela tekmovanja, zadnjih 10 minut je priložnost dočakal tudi novi ljubljanski vratarski up Matic Boh.

Jeseničani so se od sezone EBEL poslovili z gladkim porazom pri sosedih v Beljaku, ki jih je tako potisnil na zadnje, 10. mesto. Tudi na tej tekmi se je slovensko moštvo predstavilo z dvema vratarjema, v drugi polovici tekme je namreč Michaela Fikrta zamenjal Jaakko Suomalainen. Pred Jeseničani je zdaj nekajdnevni oddih, med pripravami za domačo končnico pa bodo dvakrat igrali z madžarskimi tekmeci iz Fehervarja.

Četrtfinale, 1. tekme (jutri, ob 18. uri): Salzburg – Tilia Olimpija, KAC – Medveščak, VSV – Linz, Vienna Capitals – Graz 99ers.