Flander uspešen na tekmah v Severni Ameriki

Slovenski deskar Rok Flander se na nadaljevanje svetovnega pokala pripravlja v Severni Ameriki.

Objavljeno
16. november 2011 07.37
Posodobljeno
16. november 2011 07.37
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Denver - Po včerajšnji zmagi, je bil slovenski deskar Rok Flander uspešen tudi na drugi tekmi severnoameriškega pokala v Cooper Mauntainu in v paralelnem slalomu zasedel drugo mesto. S tem je uspešno sklenil priprave v Severni Ameriki.

Zmago je za ZDA v paralelnem slalomu prideskal Michael Trapp, medtem ko je najnižjo stopničko na zmagovalnem odru zasedel njegov bolj uveljavljeni kolega Tyler Jewell.

»Danes je bil prvič v zgodovini alpskega deskanja na snegu izpeljan triple slalom, pri katerem se vsak na svoji progi paralelno spustijo trije tekmovalci. Z drugim mestom ne morem biti zadovoljen. Zmago, ki je bila že v mojem žepu, sem po storjeni taktični napaki podaril mlademu Američanu. Pričakoval sem, da bo v velikem finalu nevaren predvsem njegov rojak Tyler Jewell, zato sem se osredotočil nanj. Ko je na sredini proge zaradi mojega pritiska storil napako, sem zmanjšal tempo, to pa je mladi Američan izkoristil in v cilj zapeljal malenkost pred menoj,«" je razplet slaloma opisal Flander.

»Že jutri se vračam v domovino. Do začetka decembra, ko naj bi se v Italiji nadaljeval svetovni pokal, bom skušal opraviti dodatne izboljšave na opremi. Trenutno sem močan, zato bi bila velika škoda, če bi tekmi v Italiji zaradi pomanjkanja snega odpadli,« po uspelih pripravah ugotavlja Flander, ki se bo čez Atlatnik spet podal decembra, ko  v Telluridu na sporedu paralelni veleslalom za svetovni pokal.