Flisar ugnal slovenske smukače, Kline potegnil kratko

Na smuku za južnoameriški pokal v Čilu je tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar ugnal Roka Perka in Andreja Šporna.

Objavljeno
04. september 2013 17.10
gepa/flisar
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

La Parva - Čeprav zadnjih pet let in pol ni nastopil na nobeni preizkušnji v alpskem smučanju na tujem snegu, je tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar dokazal, da je še vedno konkurenčen. V smuku za južnoameriški pokal v Čilu, na katerem je sodelovala tudi celotna francoska ekipa za hitre discipline, je namreč s štartno številko 63 zasedel peto mesto, za zmagovalcem, Nemcem Josefom Ferstlom, pa zaostal 85 stotink.

Še najbolj zanimivo pa je, da je bil precej hitrejši od vseh slovenskih specialistov za hitre discipline: Roka Perka, ki je končal na 19. mestu, je ugnal za sekundo in pol, Andreja Šporna (30.) pa skoraj za tri sekunde. Najhitrejši Slovenec, toda pod rusko zastavo, je bil sicer Alek Glebov - 19 stotink pred brkatim Flisarjem. Mariborčan je med drugim ugnal tudi takšna smukaška imena, kot so Adrien Theaux, David Poisson, Yannick Bertrand, Guillermo Fayed in Tobias Stechert.

Najkrajšo pa je potegnil Boštjan Kline, ki je grdo padel. V bolnišnici so ugotovili, da je šlo najverjetneje dobil pretres možganov, zato je ostal na opazovanju. Zdaj je Boštjan pri zavesti in čuti bolečine po vsem telesu. Tudi kolena so bila po pregledu stabilna, zato najbrž ne gre za resnejšo poškodbo. Vodja ekipe Tadej Platovšek je v stalni povezavi z osebjem bolnišnice.