Flisar v drugo z več usmiljenja do smukačev

Filip Flisar za Rokom Perkom in pred Andrejem Špornom, hitrejši od vseh pa vnovič slovenski Rus Alek Glebov.

Objavljeno
05. september 2013 14.25
regent/FILIP FLISAR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

La Parva - Potem ko je na prvi smukaški preizkušnji južnoameriškega pokala v Čilu v alpskem smučanju primazal bolečo klofuto specialistoma za hitre discipline Roku Perku in Andreju Špornu, je Filip Flisar, brkati as smučarskega krosa, v drugo vendarle pokazal kanček več usmiljenja do njiju. No ja, vsaj do Perka, ki je smuk končal na 17. mestu s sekundo in četrt zamude za vnovičnim zmagovalcem Josefom Ferstlom, prepoznavni Mariborčan, ki je imel tokrat precej znosnejšo štartno številko 10, pa je zasedel 20. mesto, za Perkom pa zaostal 37 stotink. Vnovič pa je bil prehiter za Šporna, ki je bil 31. s skoraj dvema sekundama zaostanka za Flisarjem, ki bo konec meseca dopolnil 26 let. Drugič zapored je bil sicer najhitrejši Slovenec Alek Glebov, ki pa tekmuje pod rusko zastavo - bil je 16., dve stotinki pred Perkom.

V precej močnejši konkurenci (Švicarke Lara Gut, Fabienne Suter, Nadja Kamer Jnglin in Dominique Gisin, Tina Weirather iz Liechtensteina ...) so bila uspešnejša slovenska dekleta. Ilka Štuhec je v prvem smuku zasedla tretje mesto, za zmagovalko Gutovo zaostala 29 stotink, za drugo Kamrovo pa zgolj pičlo stotinko. Maruša Ferk je bila 12., Vanja Brodnik pa 18. V drugo je zmagala Gisinova, Štuhčeva je za njo na petem mestu zamudila sekundo in 16 stotink, Ferkova na osmem še pol sekunde več, Brodnikova je bila šestnajsta.

Danes pa bo - po opravljenih dodatnih preiskavah - znanih tudi več informacij o zdravstenem stanju Boštjana Klineta, ki je na prvem smuku grdo padel in so ga morali prepeljati v bolnišnico, vendar pa kaže, da se je izognil resnejši poškodbi.