Franzen s petimi zadetki za zmago rdečih kril

V sinočnjih obračunih na ledu lige NHL je Detroit, za katerega je vnovič zaigral Jan Muršak, s 7:5 premagal Ottawo. Glavni junak tekme je bil Johan Franzen, ki je za rdeča krila prispeval kar pet zadetkov.

Objavljeno
03. februar 2011 09.40
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Edmonton, Ottawa - Po treh sezonah ima liga NHL spet hokejista, ki se lahko pohvali s kar petimi zadetki na eni tekmi. To je na sinočnjem obračunom med Detroitom in Ottawo uspelo Johanu Franzenu, ki je svoje moštvo popeljal do zmage s 7:5.

Šved je prvič zadel že v prvih minutah tekme in z dvema zadetkoma popeljal Detroit v vodstvo z 2:1. Gostitelji so ob koncu prvega dela vseeno vodili, izid pa je bil po koncu druge tretjine poravnan na 4:4. Nato pa je niti v svoje roke prevzel Franzen in v zadnjih 20 minutah zadel še trikrat.

»Všeč mi je ta stavba. Tu sem bil le dvakrat, že nazadnje pa sem jo zapustil z dvema goloma,« je bil nad tekmo v areni Scotiabank Place navdušen švedski »golgetter«. Za dvoj dosežek se ni pozabil zahvaliti soigralcem, ki so ga ves večer zalagali z odličnimi podajami.

V moštvu Detroita je sicer znova zaigral Jan Muršak, ki v statistiko ni vpisal točke. Pri zmagi rdečih kril je igral dobrih deset minut, na nasprotnikov gol pa je sprožil dva strela.

Kopitar brez točke


Tudi moštvo drugega slovenskega hokejista v NHL Los Angeles Kings je sinoči slavilo zmago, potem ko je v Staples centru premagalo Edmonton (3:1). Kralji so tokrat vendarle s pridom izkoristili številčno prednost na igrišču in do zmage prišli s »power-playjem« v drugi tretjini, ko je dvakrat zadel Ryan Smyth. Za končno zmago je plošček v mrežo nasprotnikov potisnil še Jack Johnson.

Anže Kopitar, ki je minuli konec tedna blestel na zvezdniški tekmi All Star, je na ledu prebil 22 minut, a ni vknjižil točke ob zmagi Kraljev.

Izidi:
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 5:7
(Jan Muršak: 10:10 minute, 2 strela za Detroit)
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:0
Montreal Canadiens - Florida Panthers 3:2
Phoenix Coyotes - Vancouver Canucks 0:6
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 1:3
(Anže Kopitar: 22:19 minute, 2 strela za Los Angeles)
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3:4

Pet zadetkov Johana Franzna: