Grange ponovno na smučeh, Miller brez nastopa v Söldnu

Francoski smučar Jean-Baptiste Grange je po aprilski operaciji kolena danes spet smučal v Tignesu.

Objavljeno
10. oktober 2012 19.51
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tignes - Svetovni slalomski prvak iz leta 2011, Francoz Jean-Baptiste Grange, si je današnji rojstni dan polepšal z vrnitvijo na smuči. Potem ko je aprila prestal še drugo operacijo kolena, si zdaj želi vzeti dovolj časa, da se povsem pripravi na novo tekmovalno sezono.

»Danes sem smučal prvič po operaciji in vse je šlo dobro, četudi vremenski pogoji niso bili najboljši. Zelo sem zadovoljen s stanjem kolena, saj me prav nič ni bolelo,« je na povedal 28-letni Grange, ki bo izpustil začetek smučarske sezone v Söldnu (27. oktober), najverjetneje ne bo niti na preizkušnji v finskem Leviju (10. in 11. november).

»Mislim, da ne bom nared za tekmo v Leviju, saj se ne želim vrniti prehitro. Vrnil se bom, ko se bom počutil pripravljenega,« je pojasnil francoski smučar, ki bo v Tignesu ostal najkasneje do petka, nato pa si bo privoščil šestdnevni počitek.

Miller brez uvodne tekme

Sölden - Ameriški alpski smučar Bode Miller, ki se je na začetku tedna poročil s svojo zaročenko Morgan Beck, bo izpustil uvodno preizkušnjo svetovnega pokala v sezoni 2012/13, ki bo 28. oktobra v avstrijskem Söldnu.

Petintridesetletni Američan, sicer dvakratni nosilec velikega kristalnega globusa, še vedno ni okreval po marčevski operaciji kolena, tako da naj bi prvič nastopil 24. in 25. novembra v kanadskem Lake Louisu.