Gratzer prižgal zeleno luč za polete v Planici

Predstavnik FIS Sepp Gratzer je po današnjem rutinskem pregledu ugotovil, da je letalnica v Planici v odličnem stanju in tako prižgal zeleno luč za izvedbo tekmovanja. Dela v Planici se počasi bližajo koncu, zato zadržkov za izvedbo dveh posamičnih in ekipne tekme, ki bodo na sporedu prihodnji teden, ni več.

Objavljeno
08. marec 2011 15.40
Posodobljeno
08. marec 2011 15.48
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Prihodnji konec tedna bo Planica tudi letos gostila smučarske polete. Prizorišče dogajanja je danes obiskal tudi predstavnik FIS Sepp Gratzer, ki je po rutinskem pregledu ugotovil, da je naša letalnica v odličnem stanju. Gratzer je zato že prižgal zeleno luč za izvedbo tekmovanja, saj naj bi bili izpolnjeni vsi pogoji.

V začetku februarja je v norveškem Vikersundu padel tudi novi svetovni rekord, ki je bil vse od leta 2005 »v lasti« Planice. 25-letni Norvežan Johan Remen Evensen je namreč že v kvalifikacijah pristal pri 246,5 metra, kar pomeni, da se je rekord preselil na Norveško. Organizatorji dogajanja v Planici se tako skrivoma nadejajo novega rekorda, a je to praktično misija nemogoče, saj so letalnico v Vikersundu pred tem temeljito prenovili.

Na sporedu v Planici bosta sicer dve posamični in ena ekipna tekma, v dolini pa organizatorji v štirih dneh tekmovanja pričakujejo več deset tisoč glavo množico. Poleg poletov bo v Planici in bližnji Kranjski Gori poskrbljeno tudi za bogat spremljevalni program z najrazličnejšimi glasbenimi izvajalci.

Tekmovalni program v Planici:


Četrtek, 17. marec

09:00 Uradni trening - 1. serija
10:00 Uradni trening - 2. serija
11:00 Kvalifikacije

Petek, 18. marec

14:15 Poskusna serija
15:15 Prva serija
Finalna serija

Sobota, 19. marec (ekipna tekma)

09:00 Poskusna serija
10:15 Prva serija
Finalna serija

Nedelja, 20. marec

09:00 Poskusna serija
10:15 Prva serija
Finalna serija