Gregorinova in Fak pričakovano in suvereno

Šprinterska državna prvaka v poletnem biatlonu na Pokljuki sta postala Teja Gregorin in Jakov Fak.

Objavljeno
14. september 2013 17.02
mdr biatlon
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan) in Jakov Fak (ŠD Pokljuka) sta pričakovana šprinterska državna prvaka v poletnem biatlonu. Oba sta kot dobitnika številnih poletnih lovorik že pred tekmo veljala za nesporna favorita, kar sta tudi upravičila s suverenima nastopoma. Teji sta najbolj za ovratnik dihali Andreja Mali (ŠD Malisvet) in Anja Eržen (TSK OGP Grad Bled), Jakovu pa Peter Dokl (SK Ihan), ki je edini pobelil vseh deset tarč, in Simon Kočevar (SK Loška Dolina).

»Klub zmagi nisem povsem zadovoljna, saj so se mi ob prihodu na strelišče zopet tresle noge, zato tudi dve zgrešeni tarči stoje. Na treningu pogosto simuliramo podobne položaje, pa se mi to ne dogaja. Nekaj bo treba ukreniti, saj še nisem optimalno pripravljena. Imam še dosti rezerve, kar me ne skrbi, saj to pomeni le, da lahko trenutno stanje do zime še dobro izpilim,« je doseženo ocenila Gregorinova.

»Vsake zmage sem vesel, še posebej teh za državno prvenstvo. Po mesecih treninga so takšne tekme dober vpogled v trenutno stanje pripravljenosti. Tudi za tiste, ki morajo do zime še kaj nadoknaditi, je zdaj še pravi čas. Kar lepo število se nas je nabralo na štartu, pa še lepo vreme smo imeli, v takšnih razmerah je vselej krasno tekmovati. Treningi postajajo vse zahtevnejši, zato so tekme za nas kar nekakšna sprostitev,« pa je komentiral Fak.

Med mlajšimi člani se je zmage veselil Miha Dovžan (ŠD Gorje), med mladinci Jure Ožbolt (SK Loška dolina), med mladinkami pa Anthea Grum (SK Ihan). Jutri bo Rudno polje gostilo še preizkušnje s skupinskim štartom za DP, začetek prve kategorije bo ob 9.30.