Hölzlova in Rebensburgova vendarle na veleslalomu

Čeprva so v nemškem taboru zadnjih nekaj dni namigovali, da Kathrin Hölzl in Viktoria Rebensburg zaradi zdravstvenih težav ne bosta nastopili na veleslalomski preizkušnji na svetovnem prvenstvu v Garmischu, se je zgodilo obratno. Skupaj z Mario Riesch bosta namreč skušali razveseliti domače občinstvo z novo kolajno.

Objavljeno
16. februar 2011 11.48
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
Garmisch-Partenkirchen - Nemka Kathrin Hölzl je dovolj okrevala po težavah s hrbtom, da bo lahko na svetovnem prvenstvu v domačem Garmisch-Partenkrichnu v četrtek branila naslov svetovne prvakinje v veleslalomu, so sporočili iz nemškega tabora. Hölzlova je bila na prisilnem počitku tri tedne, v ponedeljek pa je spet začela trenirati. »Seveda si vsak športnik želi nastopiti na svetovnem prvenstvu na domačih tleh. Zato bom enostavno stisnila zobe in se borila na vse ali nič,« je dejala Hölzlova po današnji trening-vožnji.

Poleg nje bo nared za nastope tudi olimpijska veleslalomska prvakinja Viktoria Rebensburg, ki je uspešno okrevala po gripi. Močno veleslalomsko ekipo domačink bo dopolnila še Maria Riesch, dvakratna olimpijska prvakinja in v Ga-Paju dobitnica dveh bronastih kolajn, poroča STA.