Holyfield zaradi poškodbe prestavil dvoboj

Nekdanji boksarski svetovni prvak v supertežki kategoriji Američan Evander Holyfield je prestavil dvoboj, ki ga je z Dancem Brianom Nielsnom načrtoval 5. marca v Københavnu.

Objavljeno
03. februar 2011 12.47
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
København - Ameriški boksar Evander Holyfield si je poškodoval levo oko po nesrečnem udarcu z glavama med trening dvobojem s Shermanom Williamsom prejšnji mesec, zato je njegov dovoboj z Dancem Brianom Nielsnom prestavljen. Promoter Kalle Sauerland je dejal, da ga bodo pripravili 7. maja.

Oseminštiridesetletni Američan bo Nielsnom, ki ima ima 45 let, tvoril par, ki ima skupno 93 let. Holyfield je svoj zadnji in skupno četrti naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji osvojil aprila, ko je premagal Južnoafričana Francoisa Botho. Doslej je v svoji kategoriji zmagal v 43 dvobojih (28 s k.o.), izgubil pa na desetih.

Nielsen, ki je blestel v lažjih kategorijah, se je leta 2003 zaradi težav s kolenom že poslovil od ringov, toda po številnih operacijah je zdaj pripravljen na vrnitev. Tako kot Holyfield je tudi Danec, tekmovalno se je upokojil leta 2003 in se bo sedaj vrnil v ring, že boksal z legendarnim Mikom Tysonom. Leta 2001 je z njim izgubil. Ima 64 zmag (43 s k.o.) in samo dva poraza.