Jeseničani dvorano zapustili sklonjenih glav

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 48. kroga lige Ebel izgubili proti avstrijski ekipi KAC Celovec s 3:4 (2:0, 1:2, 0:2).

Objavljeno
11. februar 2011 22.49
Ti. Kr., delo.si
Ti. Kr., delo.si
Jesenice - Hokejisti Acroni Jesenice so na drugi tekmi zapored zapravili začetno vodstvo in sklonjenih glav zapustili domačo ledeno ploskev. KAC je s srečnim preobratom v zadnji tretjini slavil zmago v Podmežakli s 4:3 (0:2, 2:1, 2:0). Za osmim mestom, ki vodi v končnico, tako slovenski prvaki še naprej zaostajajo za dve točki, piše STA.

Prvo priložnost na tekmi je imel Žiga Jeglič z igralcem več v šesti minuti, a je celovški vratar Andy Chiodo njegov strel ubranil. Minuto in pol pozneje je bil, še vedno ob številčni premoči, uspešnejši Robert Sabolič, ki je zadel s strelom od daleč. Gosti so takoj želeli do izenačenja, Michal Fikrt je odbil strel Christopfa Brandnerja. Na drugi strani je Johannes Reichel s prekrškom zaustavil prodor Jegliča. Glavni sodnik je dosodil kazenski strel, ki ga je jeseniški napadalec uspešno izkoristil. V 17. minuti je Rok Tičar na videz že dosegel nov gol za domače, a je Chiodo plošček čudežno ulovil.

Na začetku druge tretjine so imeli, kot poroča STA, celovški zmaji še slabi dve minuti igralca več ob izključitvi Mihe Brusa. Železarji so se z igralcem manj ubranili. Zato pa so gosti dosegli gol priključka minuto pozneje, ko je podajo Tylerja Scofielda izkoristil Paul Schellander. V nadaljevanju je bil na preizkušnji Chiodo, ki se je izkazal ob strelih Mitje Robarja in Tičarja. Po zmedi v domači obrambi je sredi tekme za izenačenje zadel Stefan Geier. Dve minuti zatem je po podaji Marjana Manfrede ustrelil Mike Bayrack in zabil svoj prvi gol v dresu Jeseničanov.

Korošci so dolgo stiskali železarje v njihovi obrambni tretjini, nazadnje pa je Kirk Furey poskrbel za novo izenačenje. V 49. minuti se je ploščica od ograde za vrati nerodno odbila, presenetila Fikrta in se znašla pred golom, kjer je prazno mrežo zadel Schellander. Fikrt je nato ubranil nekaj poskusov gostov, Chiodo pa preprečil izenačenje po strelu Tičarja.

V zadnji minuti je domači trener Heikki Mälkiä vratarja zamenjal s šestim igralcem v polju. Dvajset sekund pred koncem je Marc Cavosie zamudil lepo priložnost za izenačenje. Gosti so tekmo končali z igralcem manj po udarcu Markusa Pirmanna s palico. Po strelih Saboliča in Cavosieja v izdihljajih tekme je Chiodo svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

V naslednjih dveh krogih železarje čakata najbrž odločilni tekmi v boju za končnico. V nedeljo gostujejo v Zagrebu, v torek pa na večnem derbiju gostijo Tilia Olimpijo, še piše STA.

* Jesenice, dvorana Podmežakla, gledalcev: 2900, sodniki: Schimm (Nemčija), Rakovič (Slovenija), Widmann (Avstrija).
* Strelci: 1:0 Sabolič (Tičar, 8.), 2:0 Jeglič, 10., 2:1 Schellander (Brandner, Brown, 23.), 2:2 S. Geier (M. Geier, 30.), 3:2 Bayrack (Manfreda, Robar, 32.), 3:3 Furey (Schantz, 49.), 3:4 Schellander (Kirisits, Brandner, 50.).
* Kazenske minute: Acroni Jesenice 6 minut, KAC 17 + 20 (Brown).