Jurij Žurej novi direktor Smučarske zveze

Novi direktor SZS Jurij Žurej bo nasledil Barbaro Kürner Čad, novo funkcijo nastopi 1. septembra.

Objavljeno
27. avgust 2013 23.33
vidic ZUREJ
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Na predlog predsednika Primoža Ulage so člani izvršnega odbora Smučarske zveze Slovenije (IO SZS) na 30. seji imenovali novega direktorja zveze, dr. Jurija Žureja, ki bo svojo funkcijo nastopil na prvi septembrski dan. O sklicu skupščine in gradivu bodo razpravljali na prihodnji seji.

Žurej bo na položaju nasledil Barbaro Kürner Čad, ki je sporazumno zapustila direktorsko mesto. Kot je znano, je Ulaga konec maja uvedel postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi za Kürner Čadovo in ji preklical vsa pooblastila za zastopanje, ki ji jih je dal. Po nekaj dneh je IO SZS pozval Ulago, naj se s Kürnerjevo dogovori bodisi o nadaljevanju sodelovanja bodisi o prekinitvi delovnega razmerja, in po dolgotrajni obravnavi sklenil, da ji ukine suspenz.

Izvršni odbor je sicer pozneje ugotovil, da ni bilo razlogov za krivdno razrešitev direktorice SZS, zato se je postopek izredne odpovedi delovnega razmerja ustavil. Ulaga in Kürner Čadova sta dosegla dogovor o sporazumnem prenehanju pogodbe z zadnjim dnem letošnjega avgusta.

S SZS so sporočili, da Žurej ne bo dosegljiv za izjave do 2. septembra, ko bo na sedežu zveze ob 12. uri novinarska konferenca.

Kdo je Jurij Žurej?

Dr. Jurij Žurej je pred nedavno razrešenim Luko Novakom od začetka leta 2010 do lani vodil Urad RS za intelektualno lastnino, kjer je pustil pečat predvsem z nenehnim spopadanjem s Sazasom. Svojčas je bil tudi svetovalec pri državni revizijski komisiji, uradu informacijskega pooblaščenca, družbi Mobitel in podjetju Unian, pred leti pa je ustanovil tudi inštitut za gospodarsko svetovanje ICDR, ki ga je ministrstvo za kulturo najelo za pisanje medijskega zakona. Jurij Žurej je pravnik in poznavalec medijskega prava. S smučanjem se, po lastnih besedah, ukvarja le v prostem času.