Kline na pettedenskem prisilnem počitku

Slovenski smučar Boštjan Kline bo zaradi poškodbe kolenskih križnih vezi moral počivati pet tednov.

Objavljeno
11. september 2013 12.30
SKI-WC2013-MEN-DOWNHILL
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Slovenski smučar Boštjan Kline bo zaradi poškodbe sprednje križne vezi, ki jo je utrpel na pripravah v La Parvi, moral počivati pet tednov.

Mariborčan se je poškodoval med snežnimi pripravami na novo tekmovalno sezono, zaradi česar se je v ponedeljek vrnil v domovino in opravil dodatne preiskave. Te so potrdile sum, da ne gre za nedolžno poškodbo kolena:

»Zdravniki so ugotovili, da je sprednja križna vez nategnjena. Trenutno so mi svetovali pet tednov mirovanja in rahlo razgibavanje kolena. Potem pa bomo videli, kako naprej. Upam, da operacija ne bo potrebna. Kar se tiče vratnega predela, bolečin skoraj ne čutim več in s tem ne bo težav. Drugače pa se počutim dobro in sem v oskrbi svojega dekleta, ki bo poskrbelo, da bo rehabilitacija minila prej, kot bi sicer,« je dejal Kline.

Obetavni slovenski smučar je nase opozoril leta 2011 na mladinskem svetovnem prvenstvu v švicarski Crans Montani, kjer je zmagal v smuku in superveleslalomu, kot član pa se je na tekmah svetovnega pokala najvišje uvrstil na 25. mesto (superveleslalom).

Nova tekmovalna sezona se bo začela z veleslalomskima tekmama 26. in 27. oktobra v Söldnu, nato bosta sledili še novembrski slalomski tekmi v Leviju in ter novembrski smukaški premieri v Beaver Creeku in Lake Louisu.