Konec sezone za Raicha, Cuche z mavcem

Na SP alpskih smučarjev v Garmisch-Partenkirchnu se med favoriti širijo nove poškodbe. Na ekipni tekmi si je kolenske vezi poškodoval Avstrijec Benjamin Raich, na treningu pa si je kost v roki zlomil Švicar Didier Cuche.

Objavljeno
16. februar 2011 16.47
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Garmisch-Partenkirchen - Že vse od začetka SP v Ga-Pa se nekateri največji favoriti za kolajne bojujejo s poškodbami, boleznijo ali utrujenostjo, kar so doslej s pridom izkoristili nekateri dobitniki in dobitnice odličij. Potem ko ima veliko zdravstvenih težav zlasti nemški tabor, je neprijetna novica zdaj udarila tudi pri Avstrijcih - poškodovan je eden njihovih najboljših smučajrev Benjamin Raich.

Raich si je koleno poškodoval na ekipni tekmi, kjer so sicer slavili Francozi. Po prvih pregledih v bolnišnici v Innsbrucku so ugotovili, da gre za poškodbe križnih vezi, meniskusa in kolenskega sklepa, so sporočili iz avstrijske smučarske zveze.

Za 32-letnega smučarja, ki je v karieri osvojil že sedem kolajn na svetovnih prvenstvih, je tekmovanje v Garmischu, še pred začetkom njegovih paradnih disciplin, končano. Raich je bil sicer že povsem blizu kolajne s 4. mestom v superkombinaciji, 5. pa je bil v superveleslalomu.

Nekdaj avstrijski »čudežni deček« je tako v Innsbrucku že prestal operacijo kolena, ki je uspela brez zapletov, je potrdil zdravnik avstrijske ekipe Karl Golser. Vseeno je Raich sklenil tudi že letošnjo sezono.

To je za avstrijsko reprezentanco hud udarec, še posebej, ker ima v tej sezoni zaskrbljujoče dolg seznam poškodovanih, na katerem so že Hans Grugger, Mario Scheiber, Georg Streitberger in Marcel Hirscher.

Grugger uspešno prestal novo operacijo

Kirurgi so sicer v bolnišnici v Innsbrucku uspešno operirali avstrijskega smučarja Hansa Gruggerja, ki se v bolnišnici zdravi že od 20. januarja, ko je hudo padel na smuku v Kitzbühlu. Gruggerju so morali zaradi hitrega zatekanja možganov odstraniti del lobanje, da so sprostili pritisk v glavi, zdaj pa so lobanjo uspešno zaprli nazaj.

Cuche z mavcem na veleslalom?

Na treningu v Oberjochu pa je zoprno poškodbo skupil še en smučarski veteran, Švicar Didier Cuche, ki si je poškodoval prst na levi roki. Čeprav je zaradi zloma kosti dobil mavec, naj bi vseeno nastopil na petkovem veleslalomu. Šele prihodnji teden pa se bodo odločili, če bo svetovni podprvak v smuku potreboval operativni poseg, so sporočili iz švicarske ekipe.