Konec ugank ali zaplet brez primere?

Privrženci hokejistov Tilie Olimpije in Acronija Jesenic so na trnih. Pred drevišnjimi tekmami 53. kola, sicer predzadnjega v rednem delu razširjenega prvenstva Avstrije, je znano le to, kdo bo prvi, kdo si je že priigral končnico in kdo si je ne more več.

Objavljeno
22. februar 2011 14.54
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport
Ljubljana - Celovški KAC je na vrhu nedotakljiv, na dnu je madžarska SAPA, lahko pa je še 9. Druge neznanke napovedujejo dramatičen finiš, v njem pa so se znašli tudi Jeseničani, ki gostijo Gradčane, in Ljubljančani, ki bodo skušali zmagati na Dunaju.

Kombinacij je veliko, boljše izhodišče pa imajo zeleno-beli, ki jim v zadnjih dveh tekmah za uvrstitev v končnico zadostuje le točka. Povrhu jim gre na roko izhodišče Celovčanov, ki v zadnji tekmi, v petek v Tivoliju, res nimajo razlogov za igro na polno, saj se lahko mirno posvetijo pripravam za prvo tekmo končnice. Ljubljančanom se ob idealnem razpletu nasmiha še napredovanje po lestvici: če bi prehiteli Graz 99ers, bi si s končnim 6. mestom v uvodnem dejanju končnice priigrali tekme z na papirju lažjimi tekmeci z Dunaja. Če poenostavimo: Gradčani imajo ta čas točko več od Ljubljančanov in še dve neugodni tekmi - na Jesenicah in doma z Dunajčani. Domala sanjski razplet bi bil, če bi ob Gradčanih dvakrat izgubil še Linz, Olimpija pa bi se z dvema zmagama zavihtela celo na 5. mesto.

V jeseniški računici pomembno vlogo igrajo Zagrebčani, ki imajo točko več in tekmi v Celovcu ter doma s SAPA. Medveščaku gredo tekmeci tako rekoč najbolj na roko, saj so eni in drugi opravili s tekmovalnimi dosežki v rednem delu. Jeseničani se v petek lahko še rešujejo v Beljaku. V ljubljanskem in jeseniškem taboru pred odločilnimi tekmami ni nikakršnih težav. Ni poškodovanih in obolelih.

Olimpija najslabša

Zeleno-belim najslabše kaže v primeru izenačenega števila točk z Zagrebčani in Jeseničani. Z obema ima v medsebojnih tekmah slabši izid - z Medveščakom (v točkah) 4:11 (14:23), z Jeseničani pa 7:7 (22:23). V troboju je najboljši Medveščak 17 točk (39:30), Acroni Jesenice - 14 (39:38), Tilia Olimpija - 11 (36:46). Jesenice pa so boljše od Medveščaka - 7:6 (16:16).

Današnji pari (vse ob 19.15): Vienna Capitals - Tilia Olimpija, Acroni Jesenice - Graz 99ers, KAC - Medveščak, Salzburg - VSV, SAPA Fehervar - Linz.

Vrstni red: KAC 76, Salzburg 66, Vienna Capitals 64, VSV 60, Linz 57, Graz 99ers 54, Tilia Olimpija 53, Medveščak 50, Acroni Jesenice 49, SAPA 45.