Kopi po prazniku na All star tekmi doživel poraz

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je z moštvom Los Angeles Kings gostoval pri Minnesoti in izgubil z 0:1 po streljanju kazenskih strelov. Med izvajalci kazenskih strelov se je na led kot prvi podal prav Kopi, ki pa je s strelom iz zapestja zgrešil cilj.

Objavljeno
02. februar 2011 10.02
R. T., delo.si
R. T., delo.si
St. Paul - Edini, ki je bil uspešen in tako prinesel zmago domačemu moštvu je bil Pierre-Marc Bouchard. Kopitar je sicer na ledu preživel dobrih 23 minut in v tem času sprožil dva strela proti golu Minnesote.

Ta čas so Kopi in druščina od mesta, ki še vodi v končnico, oddaljeni za dve točki. Tokrat so zamudili lepo priložnost za polno bero točk, navsezadnje so prvi v tej sezoni klonili po streljanju kazenskih strelov.

»Želimo izkoristiti prav vsako priložnost, ki se nam ponudi. Tudi tokrat je bilo tako, na ledu so fantje dali vse, kar je bilo v njihovi moči. Moramo razmišljati o prihodnjih tekmah. Osredotočiti se moramo na nove izzive,« je poraz po nizu treh zmag komentiral trener Los Angelesa Terry Murray.

Buffalo dobiva novega lastnika

Buffalo - Lastnik moštva Buffalo Sabers, Tom Golisano, bo klub prodal poslovnežu iz Pennsylvanie Terryju Peguli. Prodajo mora sicer potrditi še vodstvo lige NHL. Finančnih podrobnosti niso razkrili, ameriški mediji pa so poročali, da naj bi Pegula za klub odštel približno 175 milijonov dolarjev.

Golisano je klub, ki je bil v stečaju, kupil spomladi leta 2003 za 92 milijonov dolarjev. Buffalo, ki je v letih 2006 in 2007 igral v finalu vzhodne konference, je letos na pragu tega, da mu še tretjič v zadnjih štirih letih ne uspe priti v končnico. Trenutno je na desetem mestu vzhodne konference.

Izidi:

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 1:0 (kazenski streli)

(Anže Kopitar 23:03 minute, 2 strela za Kings)

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 2:3

New Jersey Devils - Ottawa Senators 2:1

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 4:3 (kazenski streli)

Atlanta Thrashers - New York Islanders 1:4

Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 4:7

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3:4 (kazenski streli)

Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 4:0

Washington Capitals - Montreal Canadiens 2:3 (kazenski streli)

Nashville Predators - Calgary Flames 2:3 (kazenski streli)

Dallas Stars - Vancouver Canucks 1:4

San Jose Sharks - Phoenix Coyotes 5:2

St. Louis Blues - Colorado Avalanche (preloženo)