Kopi z golom pomagal do zmage

Hokejisti Los Angeles Kings so v kalifornijskem derbiju pred razprodano dvorano premagali Anaheim Ducks. Do zmage s 3:2 je z zadetkom pomagal tudi slovenski hokejist Anže Kopitar.

Objavljeno
24. februar 2011 09.39
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Anaheim - Hokejisti moštva Los Angeles Kings so s 3:2 zmagali na gostovanju v razprodanem Honda centru v Anaheimu. S tem sklenili odlično turnejo gostovanj, ko so na desetih tekmah v gosteh vknjižili le en poraz in tako osvojili 15 od 20 možnih točk.

Strelec odločilnega gola za zmago kraljev v 99. medsebojnem obračunu večnih tekmecev in ostrem boju za nastop v končnici prvenstva je bil Willie Mitchell v zadnji tretjini, ki je dosegel šele svoj drugi zadetek to sezono in prvega po lanskem oktobru. Med strelce se je vpisal tudi Hrušičan, ki je na ledu preživel slabih 20 minut, v prvi tretjini pa je zadel za vodstvo kraljev z 2:1, poroča STA.

Z zmago so kralji prehiteli račke v boju za končnico zahodne konference. Vratar kraljev Jonathan Quick je obranil 25 strelov, na drugi strani ledu pa je Curtis McElhinney zaustavil 15 strelov proti svojim vratom, a to ni preprečilo še četrtega zaporednega poraza hokejistov Anaheima.

»Za nami je odlična turneja. Osvojili smo 15 od 20 možnih točk, to je dobra popotnica za naprej. Zdaj je pomembno, da nadaljujemo v tem slogu, s trdim in intenzivnim delom, da se osredotočimo an vsako tekmo posebej,« je bil zadovoljen trener Los Angelesa Terry Murray.

Morski psi na vrhu pacifiške skupine

V zvezni državi Ohio je zablestel veteran Patrick Marleau, ki je z golom v podaljšku, svojim drugim na tekmi, pomagal San Joseju do zmage (3:2) nad Pittsburgh Penguins, kar je bila še peta zaporedna zmaga moštva San Jose Sharks. Med strelce se je vpisal še Logan Couture, gostujoči vratar Antti Niemi pa je za zmago, s katero so morski psi prevzeli vodstvo v pacifiški skupini, obranil 24 strelov.

Tampa Bay Lightning so v domači dvorani z 8:3 premagali Phoenix Coyotes, Teddy Purcell pa je dosegel svoj prvi "hat-trick" v karieri. Svoj delež je k zmagi Tampe, ki je tako prekinila niz osmih zaporednih zmag Phoenixa, z golom in štirimi podajami prispeval tudi veteran Vincent Lecavalier. Buffalo Sabres so s 4:1 ugnali Atlanta Thrashers; Tyler Myers je k zmagi prispeval gol in podajo, vratar Ryan Miller pa je zbral kar 40 obramb.

Ottawa Senators so s 5:1 premagali Florida Panthers in tako le končali niz desetih zaporednih porazov v domači dvorani. Bobby Butler je za zmago zadel dvakrat, vratar Craig Anderson pa je obranil 23 strelov. Colorado Avalanche pa so doma z 1:5 izgubili proti Edmonton Oilers, pri katerih se je izkazal novinec Taylor Hall z golom in podajo, vratar Devan Dubnik pa je zbral 38 obramb. Edini gol za gostitelje je dosegel Milan Hejduk.

Vrhunci tekme med LA Kings in Anaheim Ducks: